instant fap

Izgubljeni retriver godinu živio sam u šumi, sada je ponovno sa vlasnicom

Izgubljeni retriver godinu živio sam u šumi, sada je ponovno sa vlasnicom

Prošle je godine u julu Amerikanka Kate Olson iz New Hampshirea išla u posjet svojoj porodici u St. Louis u Missouriju, a društvo joj je pratio njen pas Walter – tek nekoliko mjeseci staro štene zlatnog retrivera.

Jednog je dana Walter u šetnji svoju malu glavu izvukao iz ogrlice i uplašen otrčao u drugom smjeru od vlasnice.

Očajna je Olson narednih nekoliko sedmica uokolo lijepila letke sa slikom svog ljubimca i lutala gradom u nadi da će negdje ugledati Waltera. Ipak, nakon nekoliko sedmica neuspjele potrage došlo je vrijeme da se vrati kući u New Hampshire, mireći se sa spoznajom da Waltera više neće vidjeti. Za svaki je slučaj pokrenula Facebook stranicu ‘Gdje je Walter?’, ako neko nešto čuje da joj se ima gdje javiti.

Prošla je tako skoro cijela godina bez Waltera, a djevojka je nedavno dobila neočekivanu poruku – preko Facebook stranice o zalutalim ljubimcima ‘Lost Paws Trapping’ javila djevojka koja je redovno viđala Waltera i rekla joj da pas skoro godinu dana već živi sam u šumi, izbjegavajući ljude koje sretne. 

Ubrzo je još nekoliko lokalaca potvrdilo da su Waltera znali vidjeti na snimkama svojih zaštitnih kamera, ali se pas nikome nije htio ni približiti.

Kad im je Olsen potvrdila da je baš njega izgubila prije godinu dana, nekoliko ga je dobrovoljaca uspjelo s malo hrane namamiti u kavez za pse. Pas je odmah u idućem letu prema Olsen imao svoje mjesto.

“Cijelu je godinu proveo lutajući, a živio je sam u šumi, izbjegavajući svakoga ko bi mu se približio. I evo, godinu kasnije mi se vratio”, napisala je Olson na Facebooku uz video u kojem se Walter očito veseli ponovnom ujedinjenu s njom.

“Walter mi je isti slatki dečkić kakvog pamtim – rekla je Olsen za Fox News.

Zapravo, dodala je:

“Sad mi je još i slađi; valjda jer je sve ovo vrijeme bio sam bez samcat, bez nekog tko bi ga volio”.

KOMENTARI