IZI mobil – prvi virtuelni mobilni operater u Bosni i Hercegovini

HomeBiH

IZI mobil – prvi virtuelni mobilni operater u Bosni i Hercegovini

Građani FBiH u protekle tri godine na kladionicu potrošili gotovo pet milijardi KM

Korisnici mobilne telefonije u BiH od danas na raspolaganju imaju još jednog mobilnog operatra. Naime, IZI moblil d.o.o. iz Slovenije, virtuelni mobilni operater, počeo je s pružanjem svojih usluga

Bh. tržištu su se predstavili promotivnom tarifom “IZI svi me časte” u sklopu koje korisnik dobija bonus od 0,06 KM na svoj račun za svaki minut primljenih poziva iz svake mobilne i fiksne mreže u BiH.

izi mobil– Nakon sedam godina uspješnog rada u Sloveniji želimo našu viziju i pozitivnu tradiciju prenijeti i na tržište Bosne i Hercegovine. U Sloveniji nudimo kvalitetne, jednostavne i transparentne usluge po povoljnim cijenama i takav princip ponude prenosimo i u BiH. Zalažemo se za tržište jednakih mogućnosti i konkurentnosti, jer time se povećavaju izbori i zadovoljstvo krajnjih korisnika – izjavila je Metka Marinšek, direktorica IZI mobila.

IZI mobil, kao virtuelni mobilni operater, potpisao je sporazume sa BH Telecomom i m:telom, te na području BiH koristi njihovu infrastrukturu.

IZI mobil ima jedinstvene cijene od 0,17 KM prema svim mobilnim i fiksnim mrežama u BiH, dok uspostava poziva košta 0,06 KM. Cijena SMS-a i MMS-a iznosi 0,08 KM, a ista je prema svim mrežama u BiH i inostranstvu.

Kako su nakavili, također će uskoro biti dostupna i usluga dupune računa putem web stranice www.izimobil.ba.

IZI mobil d.o.o. Sarajevo prvi je nezavisni registrirani ponuđač usluga mobilne telefonije na tržištu BiH i djeluje u skladu sa regulativama koje propisuje Regulatorna agencija za komunikacije BiH.

IZI mobil d.o.o. Slovenija osnovan je u novembru 2005. godine i prvi je  mobilni operater koji je tržištu Slovenije ponudio ekskluzivne pre-paid usluge.