Izlet mektebskih polaznika u Mostar

HomeLokalne temeSanski Most

Izlet mektebskih polaznika u Mostar

Javna tribina: Odnos Muhammeda, a.s., prema porodici

Mekteblije iz džemata Kruhari-Jezernice i džemata Trnova sa svojim muallimima Mirzom ef. Žerićem i Elmedin ef. Mujkićem borave na jednodnevnom izletu obilazeći znamenitosti lijepe Hercegovine i grada Mostara.

Ovakva druženja su uvijek lijepa prilika za međusobna druženja, kao i sklapanje novih poznanstava i sticanje novih prijateljstava. Mektebski mališani su tako danas u toku ovog lijepog putovanja posjetili Bugojno i Jablanicu, kao i nezaobilaznu tekiju na Buni u Blagaju.

Prema riječima njihovih muallima, najljepše utiske nose iz grada Mostara gdje je mektebskim mališanima najljepša atrakcija svakako bio znameniti Stari most nad zelenom Neretvom.

Nova mektebska godina je na početku, a mektebski izleti su jedna od redovnih mektebskih aktivnosti u ovim džematima, pa smo željeli naše mekteblije i na ovoj način nagraditi za njihovo pohađanje mekteba, kao i zavidne rezultate na mektebskim takmičenjima, a i djeci koja se eventualno još nisu upisala na mektebsku nastavu poručiti da nam se pridruže.

Jer, vrijedi biti dio mektebske elite, poruka je sa današnjeg mektebskog izleta vrijednih mekteblija.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0