instant fap

Izložba ručnih radova Aide Begić

Izložba ručnih radova Aide Begić

U prostoru Gradske galerije u Sanskom Mostu otvorena je samostalna izložba Aide Begić, koja se predstavila vlastitim rukotvorinama koje su nadahnute duhom bosanskohercegovačke prošlosti i tradicije.

Begićeva kaže kako je do sada imala veliki broj izložbi, ali da se prvi put na ovakav način predstavlja u svome rodnom gradu. Inače, autorica je aktivna u radu ženskih udruženja na području Sanskog Mosta i trenutno obavlja ulogu koordinatorice za izradu ručnih radova i očuvanje tradicije. Ističe kako se trudi da svemu što radi udahne duh bosanske prošlosti i tradicije, a aranžmane za svoje proizvode stvara sama.

Dodaje kako je vještinu izrade ovakvih predmeta naslijedila od svoje majke Fatime, a vremenom je, kako ističe postala sam svoj dizajner te izrađuje vlastitu odjeću i druge predmete. Ponosna je što su njeni radovi dospjeli u gotovo svaki kutak svijeta zahvaljujući tome što naši ljudi iz dijaspore vole imati nešto što će ih podsjećati na rodnu grudu.

Svi koji žele mogu posjetiti ovu izložbu svakog dana u jutarnjim i popodnevnim satima, a ovaj događaj je, nažalost, jedno od rijetkih društvenih zbivanja u našem gradu u vrijeme kada smo potpuno zarobljeni zbog pandemije virusa korona.

KOMENTARI