instant fap

Izložba Samira Sinanovića u crnogorskom Baru

Izložba Samira Sinanovića u crnogorskom Baru

Izložba fotografija Samira Sinanovića, poznatog umjetničkog fotografa iz Sanskog Mosta, nakon što je prije nepuna dva mjeseca održana u Podgorici, upriličena je i u Galeriji „Velimir Leković“ u Baru, crnogorskom gradu na obalama Jadranskog mora.

Izložbu čini 19 fotografija, a njen naziv je „Med-čežnja za svjetlom“. Podsjećamo da je Sinanovićeva izložba u Podgorici naišla na veoma pozitivan prijem i kritike u Crnoj Gori, a nakon Bara planirano je da izložba bude postavljena i u Kotoru. Samir Sinanović je istakao da je na fotografijama prisutan dah kao svjedok naših čežnji, misli i nastojanja. „Dah je prisutan u nama svima i on nas pokreće. On nas boji i mi njega bojimo.

10168099_10203444208615651_9043722425580738266_n

Svakim trenutkom uzimanja daha mi ga bojima svojim mislima, čežnjama… Onog momenta kada nas napusti on je svjedok svih tih naših misli i samog čina onog što smo radili. On je različit i prisutan u svakom“, rekao je Sinanović. Prema njegovim riječima, fotografije predstavljene na izložbi imaju više likovnu nego fotografsku dimenziju. – One jesu malo zbunjujuće, ali to je takav izraz, rekao je, naglašavajući da su fotografije printane na kanvas platnu. Autor je rođen 1970. godine u Sanskom Mostu. Izlagao je, uglavnom samostalno, u Amsterdamu, Lionu, Gracu, Ljubljani, Mariboru, Kopru, Zagrebu, Dubrovniku, Karlovcu, Sarajevu i drugim gradovima Organizatori izložbe su Ambasada Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori, Udruženje likovnih umjetnika Crne Gore, te Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine

KOMENTARI