instant fap

Izloženi privremeni birački spiskovi

Izloženi privremeni birački spiskovi

Općinska izborna komisija Sanski Most pozvala je građane s pravom glasa da u narednih mjesec dana provjere podatke u vezi sa upisom u birački spisak. Privremeni izvodi će biti izloženi na nekoliko lokacija na širem području općine sve do 04. jula, do kada građani mogu provjeriti da li se nalaze na Privremenom izvodu iz Centralnog biračkog spiska, i da li su podaci u izvodu ispravni.

Privremeni birački spiskovi za lokalne izbore izloženi su na područjima mjesnih zajednica odnosno na mjestima okupljanja većeg broja građana, te na biračkim mjestima i drugim lokacijama za koja postoji odobrenje da mogu biti izloženi birački spiskovi.

Raseljene osobe koje žele da izvrše promjenu svoje biračke opcije isto mogu ostvariti u Centru za birački spisak općine Sanski Most na propisanom obrazcu.

Pored izlaganja Privremenog biračkog spiska i promjene biračke opcije za raseljene osobe, državljani BiH u ovom slučaju građani Sanskog Mosta, koji su se vratili u BiH prije isteka roka za zaključivanje Centralnog biračkog spiska, mogu izvršiti promjenu biračke opcije kako bi bili upisani u Centralni birački spisak za glasanje na odgovarajućem biračkom mjestu u osnovnoj izbornoj jedinici u kojoj imaju prebivalište.

Ukoliko Općinska izborna komisija Sanski Most dobije pozitivno mišljenje od Agencije za zaštitu ličnih podataka onda će shodno tome objaviti Privremeni birački spisak u e-verziji na web stranici općine Sanski Most ali bez mogućnosti preuzimanja, dok će Plan izlaganja biti naknadno objavljen i postavljen na web stranici.

Sve navedene provjere, promjene biračke opcije, kao i sve dodatne informacije građani mogu dobiti direktno u Centru za birački spisak općine Sanski Most koji se nalazi u zgradi općine, saopšteno je iz Općinske izborne komisije.

KOMENTARI