instant fap

Izrael na 24 sata odgodio napade; 60 miliona hakerskih napada na oficijelne stranice vlade

Hakerska grupa Anonymous vodi antiizraelsku kampanju protiv „divljih napada“ na Gazu objavljujući videozapise stradanja Palestinaca i prijetećih izjava izraelskih zvaničnika

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu odgodio je za sljedeća 24 sata izraelske napade na pojas Gaze. Odluka je to donesena nakon što su se u ponedjeljak navečer okupili izraleski vođe kako bi razmotrile opcije eventualnog pristupanja pregovorima o primirju. Tim pregovorima će se sutra pridružiti i američka državna tajnica Hillary Clinton, javlja RT.
Spremna invazija s kopna

Već sedam dana traju opsežni izraelski napadi na pojas Gaze, kao odgovor na palestinske napade potaknute ubojstvom jednog od zapovjednika Hamasa tokom protekle sedmice. Napadi su se nastavili i tokom noći, usprkos sve većem pritisku međunarodne zajednice da se napokon potpiše primirje između ovih dviju zemalja.

Izrael je spreman za invaziju s kopna, poručio je jučer njihov ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Michael Oren. Ako do napada uistinu dođe, Hamasov vođa Khaled Mashaal tvrdi da će situacija postati “nepodnošljiva”.

“Ne bojimo se, niti ćemo se povući”, poručio je Mashaal.

Pritisci međunarodne zajednice sve su jači. Novi razgovori o potpisivanju primirja očekuju se tokom dana u Kairu, a izraelski vođe okupili su se tokom noći kako bi razmotrili moguće opcije – napad, ili potpisivanje primirja.

Najmanje 110 osoba je poginulo u pojasu Gaze od početka napada. Mnogi od njih, najmanje jedna trećina, su nevini civili čije su kuće i radna mjesta, ali i škole, pogodile izraelske rakete.

Iran šalje rakete?

Prema posljednijm informacijama, u sukob bi se aktivno mogao uključiti i Iran, koji je jev navodno poslao svoje rakete u pojas Gaze, javlja agencija DEBKAfile.

Izraelski ministar finansija Juval Steinitz izjavio je da izraelska vlada radi u „vanrednim okolnostima” zbog više od 60 miliona hakerskih napada na oficijelne internet stranice vlade koje, u znak odmazde prema izraelskim napadima na Gazu, izvode hakerske grupe, među kojima je i grupa Anonymous, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Anonymoui vode antiizraelsku kampanju

Hakerska grupa Anonymous vodi antiizraelsku kampanju protiv „divljih napada” na Gazu objavljujući videozapise stradanja Palestinaca i prijetećih izjava izraelskih zvaničnika.

Pakistanska cyber vojska je saopćila da je izvela hakerske napade na 20 izraelskih internet stranica i najavila da će nastaviti sa takvim napadima sve dok ne prestane izraelsko ubijanjee palestinske djece i civila.

Među izrelskim internet stranicama koje su napadnute bili su oficijelni portali bezbjednosne kompanije Radware iz Tel Aviva, izraelske vojske, izraelske vlade, ministarstava, lokalnih vlasti Tel Aviva, kao i portali mnogih izraelskih avio i drugih kompanija.

KOMENTARI