instant fap

Izricanje presude ubicama Arnele Đogić: Za njih ne postoji ovozemaljska kazna

Izricanje presude ubicama Arnele Đogić: Za njih ne postoji ovozemaljska kazna

U Kantonalnom sudu u Zenici, pred sudijom Enesom Malićbegovićem, danas je zakazano ročište Murizu Brkiću i Avdiji Selimoviću, o razmatanju njihove izjave o priznanju krivnje za ubistvo djevojke Arnele Đogić iz Olova, nakon čega se očekuje izricanje presude, ali iz Suda nije potvrđeno hoće li to biti na istom ročištu. Brkić i Selimović su prije mjesec priznali da su ubili Arnelu Đogić, a shodno zakonskoj proceduri, tada je određen termin ročišta.

Dok javnost očekuje maksimalnu zatvorsku kaznu za ubice, porodica Đogić sa zebnjom dočekuje dan kada će biti izrečena presuda.

– Ne znam hoću li imati snage da dođem na izricanje presude. Poznavajući naše sudstvo i generalno pravosuđe, naprosto se bojim da bi monstrumi mogli dobiti neku mizernu kaznu. Mada za njih ne postoji ovozemaljska kazna – kazao je Edin Đogić, brat ubijene za Dnevni avaz.

U optužnici se navodi da su Selimović i Brkić na okrutan i svirep način ubili djevojku, nanijevši joj prvo teške tjelesne povrede, potom je usmrtivši nožem.

Brkić i Selimović su 27. februara 2016. godine u Olovu dogovorili da usmrte Arnelu, koja se prethodno duži period zabavljala s Avdijom i nakon prekida započela vezu s Kenanom Trakićem, zbog čega je Avdija bio ljubomoran. On je vozilom došao u mjesto Ceribašići-Sokolac po Muriza Brkića. Oko 16 sati dovezli su se na lokalitet Čudanski krševi, gdje su utvrdili najpogodnije mjesto da sakriju Arnelino tijelo nakon što je ubiju. Nakon što su našli pogodno mjesto, odvezli su se nazad u Olovo u kafić, gdje su pili alkohol, a zatim su otišli do mjesta zvano Brda, gdje je Muriz izašao iz vozila i ostao čekati da se Avdija u Olovu nađe s Arnelom i doveze je na mjesto gdje ga je Muriz čekao. Avdija se oko 18.30 sati našao s Arnelom, a ona je sjela u njegovo vozilo na zadnje sjedište.

Dovezavši se do dogovorenog mjesta, Avdija je zaustavio vozilo u koje je Muriz ušao, sjeo na mjesto suvozača i odmah se obratio Avdiji riječima: “Avdija, hoćemo li sada”, na što je on, vozeći prema mjestu Čudanski krševi, odgovorio: “Odmah.” Muriz je prešao na zadnje sjedište, gdje je odmah djevojku pretukao pesnicama.

Po dolasku u mjesto Velika krivina, Avdija je izašao iz auta, zapalio cigaretu, a onda iz gepeka izvadio uže za vezanje bala sijena koje su žrtvi vezali preko usta stežući joj jezik. Nakon toga Avdija ih je odvezao do mjesta Čudanski krševi. Kada su se dovezli, izvukli su Arnelu vani te su je bacili potrbuške na zemlju. Avdija je tada iz vrata vozila uzeo nož dužine oko 15 centimetara te ga je dao Murizu govoreći: “Uradi to da ne ostane živa.” Nakon što su je usmrtili, tijelo su bacili niz liticu visoku 70 metara. Poslije toga su se odvezli prema Olovu, a u mjestu Čunište izašli su iz vozila i oprali ruke. Kasnije su bacili i Arneline stvari, a potom su otišli u kafanu “San Remo”, gdje su pili i slavili.

Kenan Trakić, momak ubijene Arnele, s kojim se ona zabavljala nakon raskida s Avdijom Selimovićem, ranije je tvrdio da su Selimović i Brkić u Carevoj Ćupriji tražili i njega da ga ubiju. Tada je Trakić kazao da je na vrijeme uspio otići te da je bio s nekolicinom svojih prijatelja koji su ga, vjerovatno, spasili sigurne smrti.

KOMENTARI