instant fap

Izvanzemaljci među nama

TEORIJE zavjera oduvijek su služile kao spas onima koji svim silama pokušavaju svoje živote učiniti zanimljivijima, a jedna od njih uključuje i navodni pad NLO-a u Roswellu, čija se 65. obljetnica danas obilježava.

Kombinacija tajnovitosti i stvari neobjašnjivih “prosječnom” ljudskom umu rezultirale su kroz povijest brojnim spekulacijama vezanim uz moguće postojanje izvanzemaljaca, a mi vam donosimo neke od najpoznatijih priča o navodnim posjetima bića s drugih planeta.

Roswell

Dakle, pred točno 65 godina, 8. srpnja 1947., zračna baza u Roswellu objavila je službeni dopis o pronalasku misterioznog metalnog diska pronađenog na obližnjem ranču. Mediji su bili vrlo zainteresirani, a vojska je ubrzo promijenila iskaz tvrdeći da su pronašli ostatke meteorološkog balona.

Unatoč tome, “ispravak” nije stigao dovoljno brzo, i lokalne su novine objavile priču u kojoj tvrde da je ustvari pronađen izvanzemaljski svemirski brod, a otad su brojni zaposlenici iz baze izvještavali o navodnim zataškavanjima i brojnim mjestima pada NLO-a. Čak je prijavljena i autopsija izvanzemaljaca. Sve je to bilo sasvim dovoljno da se od Roswella napravi mit koji je inspirirao brojne filmaše, što je kulminiralo čitavom tinejdžerskom serijom posvećenom događaju.

Zona 51

Ova je vojna baza u zapadnoj Nevadi dugo bila vrlo dobro čuvana od očiju javnosti, uključujući i znakove “prolaznici će biti upucani” te zabranu letova nad njom.

Prema brojnim teoretičarima zavjera, poznate činjenice o Zoni 51 samo su maleni dio onoga što se tamo ustvari događa. Tamo navodno postoje tajni podzemni laboratoriji, skriveni tuneli, istraživački programi koji se bave “izvanzemaljskom” tehnologijom, pa čak i pista za izvanzemaljce koja se pojavljuje i nestaje.

Dvojica su navodnih bivših zaposlenika tvrdila da su radila uz bok izvanzemaljca nazvanog “J-Rod” na programu kloniranja izvanzemaljskih virusa uz pomoć posebnog telepatskog uređaja.

Projekt Plava knjiga i Majestic 12

Američke su vlasti bile prilično transparentne kad je u pitanju projekt Plava knjiga. Projekt se bavio sustavnim istraživanjem fenomena NLO-a po nalogu Američkog ratnog zrakoplovstva, a imao je dva cilja: utvrditi predstavljaju li NLO-i prijetnju nacionalnoj sigurnosti i analizirati izvješća povezana s viđenjima NLO-a. Započeo je 1952., a prekinut 1969. nakon što je utvrđeno da ne postoje stvarni dokazi o izvanzemaljcima u bilo kojem od istraživanih izvješća. Ali, to nije zaustavilo teoretičare zavjera. Oni su tvrdili da je ovaj projekt samo vladina distrakcija za prava istraživanja koja se odvijaju unutar skupine nazvane Majestic 12.

Navodi se da se vlada pri zataškavanju služila kampanjama u kojima su u javnost puštane lažne informacije, a uz ove su priče vezani i “stvarni” Ljudi u crnom za koje se vjeruje da uistinu postoje. Oni koji vjeruju tvrde da su svugdje, u obliku agenta, spodoba koje mijenjaju izgled ili čak bića koja opstaju unutar dimenzija.

Reptili

A ono čime se vodi jedan od najpoznatijih svjetskih teoretičara zavjere, David Icke, jest promišljanje da svjetski vođe prekrivaju svoju pravu prirodu – reptilsku. Ovaj je veliki govornik svojim riječima uvjerio mnoge, a oni koji mu čak i povjeruju pretvaraju su se u skeptike u trenutku kad spomene reptile.

Naime, Icke je kroz svoja brojna predavanja vezana uz teoriju u kojoj objašnjava kako pojedinci vladaju svijetom i kreiraju našu povijest, sadašnjost i budućnost, progurao i fotografije na kojima se navodno pokazuju prava lica nekih svjetskih čelnika/”mjenjača oblika”, a posebno “na piku” ima britansku kraljevsku obitelj, bogataške obitelji i trenutne predsjednike vodećih svjetskih država.

Astronauti iz davnina

Erich von Däniken u svojoj knjizi “Kočije bogova” pretpostavlja da je Zemlja bila često posjećivana od strane izvanzemaljaca. Oni su sa sobom donijeli naprednu tehnologiju uz pomoć koje su izgrađene piramide, Stonehenge, kipovi na Uskršnjim otocima i druge znamenitosti.

Kao rezultat njegove teorije nastale su brojne religije, a neobjašnjivi ili teško razumljivi događaji iz povijesti često služe kao okidač za nastanak neke od uvrnutih sljedbi.

Ezoterični hitlerizam

Jedna od najčudnijih teorija zavjere kad su u pitanju izvanzemaljci svakako je ova. Njezini sljedbenici vjeruju da su pripadnici arijske rase potomci izvanzemaljaca najviše kaste. Osnivač Miguel Serrano tvrdio je da davna izvanzemaljska civilizacija došla na Zemlju kako bi prosvijetlila ljude. Oni su se parili sa Zemljanima i arijevci su jedina rasa čiji su pripadnici direktni potomci tog čudesnog spoja. Izvanzemaljski bogovi se, prema Serranu, zajedno s Hitlerom skrivaju u ledenoj podzemnoj tvrđavi iz koje će jednog dana izaći i svijetu predstaviti Četvrti Reich.

KOMENTARI