instant fap

Janjoš: Imamo sve uslove za vrh tabele

Nećemo više biti podstanari na Koševu i Grbavici, kaže Janjoš.

Rukovodstvo sarajevskog premijerligaša FK Olimpic u posljednje dvije sezone elitnog fudbalskog takmičenja u BiH imalo je za čim žaliti.

Proljetos su im četvrto mjesto i Evropska liga izmakli za samo dva voda. Sakupili su popularni vukovi tada 52 boda  manje od  FK Sarajevo. Sezonu prije, 2010./11.  Sarajlije su također završile na petom mjestu sa 48 bodova, ovaj put dva manje od četvrtoplasiranog NK Široki Brijeg, te sedam manje od trećeplasiranog FK Željezničar.

Po riječima sportskog direktora Olimpica, Mehmeda Janjoša, to se ove sezone ne bi trebalo desiti, ponajviše zbog toga što je Olimpic riješio pitanje stadiona.

“Ovog puta imamo sve uslove za dobre rezultate. Domaćini smo na stadionu Otoka, nećemo više biti podstanari na Koševu i Grbavici. Ekipa je ostala na okupu, otišao je samo Haris Harba, tako da ni sa igračkim kadrom nemamo problema. Optimista sam veliki kad je ova sezona u pitanju.”, kaže popularni Čala, bivši as Sarajeva i jedan od najuspješnijih poslijeratnih trenera tog kluba s kojim je 2009. godine bio nadomak grupne faze Evropske lige.

Janjoš smatra da su Sarajevo i Željezničar glavni konkurenti za titulu ove sezone.

“Željezničar je zadržao većinu igrača, Sarajevo se dosta pojačalo i mislim da su ta dva tima kao i lani, uz Borac i Široki Brijeg, favoriti. Ali, opet kažem, Olimpic  također želi taj isti vrh tabele. Bit će zanimljivo”, kazao nam je Mehmed Janjoš.

KOMENTARI