instant fap

Jačanje inter-etničkog dijaloga

Nansen Dijalog Centar – Prijedor, s cijeljm podrške procesu izgradnje trajnog mira i promovisanja multi-etničkog dijaloga u Prijedorskoj regiji, organizuje projektne aktivnosti koje uključuju radnu posjetu Kraljevini Norveškoj.

U Lillehammer I Oslo Prijedorčani i Sanjani su jutros otputovali u okviru trogodišnjeg projekta odobrenog od strane Norveškog ministarstva inostranih poslova. Radna posjeta Norveškoj ima edukativnu svrhu, povezujući teoretsko znanje o demokratskim procesima, organizaciji i funkcionisanju lokalne vlasti, i institucija u Lillehammeru. Ovim aktivnostima, koje su nastavak već započetog procesa, otvara se prostor za kreiranje novih pristupa vezanih za demokratsku participaciju, promociju inter-etničkog dijaloga, kao i razmjenu iskustava o aktivnom i konstruktivnom radu na izgradnji mira.

Na ovu aktivnost pozvali smo učesnike iz Prijedora i Sanskog Mosta iz različitih sfera društva, uvaženi pojedinci koji su aktivno uključeni u demokratske procese i koji su svojim angažmanom, znanjem i vještinama pokazali da su spremni na dijalog sa osobama različitog mišljenja, ali sa zajedničkim optimizmom i vjerom u bolju budućnost i saradnju.

KOMENTARI