Jasmin Mujačić blokirao socijalna prava najugroženijih Sanjana

Homeinmedia danas

Jasmin Mujačić blokirao socijalna prava najugroženijih Sanjana

Kantonalni sud potvrdio kršenje zakona u Općinskom vijeću

Ramazanski veto: protiv socijalnih kategorija

U nastavku sjednice Općinskog vijeća koje je održano u ponedjeljak, Jasmin Mujačuć (NiP) zamjenik Predsjedavajuće Sande Čekić , blokirao je program Centra za socijalni rad u Sanskom Mostu. Ovaj se program isključivo sastoji od aktivnosti koje su regulisane zakonima iz oblasti socijelne zaštite, a kojima se štite prava najugroženijih kategorija. 

Neusvajanje ovog programa zapravo znači zaustavljanje mjesečnih novčanih naknada korisnicima stalne novčane pomoći, porodiljama i plaćanja troškova zavodima i ustanovama u kojima su smještena bolesna lica iz Sanskog Mosta.

To zapravo znači i najdirektnije kršenje zakona koji štite naranjivije kategorije i koje se nije desilo u Sanskom Mostu u cijelom poslijeratnom periodu. I pozicija i opozicija su uvijek bili jedinstveni u glasanju za ovaj materijal. 

Važno je istaknuti da su blokadu ovog programa inicirali vijećnici NiP-a i Nezavisnog bloka, a da su i SDP-ovci po prvi put glasali protiv ovog programa. Predsjedavajuća Sanda Čekić je nerado digla ruku protiv ovog programa, ali je bilo jasno da ju je Jasmin Mujačić ucijenio opstankom koalicije u slučaju da SDP prestane slijediti njega i Nijaza Kadirića. 

Sramna je činjenica da se u ovom ramazanskom ozračju političke razmirice prelamaju preko najugroženijih Sanjana.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0