instant fap
NaslovnicaMagazin

Jedete li i danas čokolade Seka i Braco? Nekada su bile najprodavanije

Jedete li i danas čokolade Seka i Braco? Nekada su bile najprodavanije

Čokolade Seka i Braco počela je proizvoditi hrvatska kompanija Zvečevo šezdesetih godina prošlog stoljeća. Bile su najprodavanije u bivšoj Jugoslaviji, a i danas ih mnogi s radošću jedu.

Ove mliječne čokolade imaju visoki udio mlijeka vrhunske kvalitete, a za njihovu proizvodnju koristi se svježe mlijeko i aromatične vrste kakaa, a sve se, naravno, obrađuje po posebnom Zvečevo postupku, poručili su iz Zvečeva.

Najprije je postojala samo jedna Mliječna čokolada na čijem omotu je bila nacrtana djevojčica. Ljudi su je počeli zvati Seka, što se proizvođačima svidjelo pa su i zvanično promijenili naziv. Ubrzo su došli na ideju da dodaju Bracu.

One predstavljaju savršen spoj topive mliječne čokolade i aromatičnog prženog lješnjaka. Oni stariji se sigurno sjete djetinjstva svaki put kada ih ugledaju na policama supermarketa.

Izvršni direktor Zvečeva Krunoslav Alvir je 2010. godine u razgovoru za Večernji list naveo kako se ove čokolade najviše prodaju u Bosni i Hercegovini. Izvoze se čak i u Švicarsku, Sjedinjene Američke Države, Australiju, Kanadu i Jordan.

Isti Seka i Braco i dalje se smiješe s omota najstarijeg živućeg hrvatskog brenda čokolade, samo u novom, modernijem ruhu, navedeno je na stranici Zvečeva.

KOMENTARI