Jedinstvena i nova glazbena atrakcija FilmMusicOrkestar kreće s nastupima po regiji

HomeNaše priče

Jedinstvena i nova glazbena atrakcija FilmMusicOrkestar kreće s nastupima po regiji

Elma pjeva Jadranku

Jedinstvena grupa glazbenika okupljena oko ideje da publici predstavi melodije nekih od najznačajnijih filmova epohe, osvaja publiku širom regije. Uskoro uživo pred sarajevskom publikom.

Zagrebačka grupa glazbenika zajedničkog imena FilmMusicOrkestar, već svojim prvim nastupima pobudila je veliki interes publike u regiji. Predvođeni sjajnim vokalom Elme Burnić, publici predstavljaju neke od najznačajnijih muzičkih tema koje su obilježile filmsku epohu. Legendarna Ausencia Gorana Bregovića iz filma Underground već je dobila i svoje video izdanje, a nakon premijere na CMC Televiziji, spot možete pogledati i na youtube-u.

„Filmska glazba je primarni motiv našeg okupljanja. Neke melodije su ostavile neizbrisiv trag i mi smo ih u svojim aranžmanima odlučili donijeti pred publiku“ ističe Elma Burnić. „Prepoznali smo neiscrpan izvor dobre energije u tim melodijama, a koncerti koje smo održali samo potvrđuju da publika voli ono što se pjevalo i sviralo na velikom ekranu“.

Tko pjeva zlo ne misli, Čaruga, Kod amidže Idriza, Samo jednom se ljubi, Gori vatra, Balkan express, Skupljači perja, samo su neki od nagrađivanih filmova koji će ostati upamćeni i po nezaboravnim melodijama. FilmMusicOrkestar ih pred publiku donosi u bossa nova i swing-jazz maniri sa zanimljivo posloženim aranžmanima koji svaki prostor ispunjavaju posebnom emocijom, a koncerte pretvaraju u dobro uštimani party. Svjedoči to i zajednički nastup sa Zoranom Predinom u punom i rasplesanom zagrebačkom Jazz caffeu.

FilmMusicOrkestar pred sarajevsku publiku dolazi 24. ožujka kada će održati svoj prvi koncert u Kamernom teatru 55 nakon čega koncertna karavana nastavlja turneju u Zagrebu, Ljubljani, Tuzli, Beogradu…

(autor fotografija: Brian Rašić)

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0