instant fap

Jedinstvo teškom mukom do bodova protiv Podgrmeča

Jedinstvo teškom mukom do bodova protiv Podgrmeča

Jedinstvo je Pod borićima, pred 1 500 gledatelja, minimalno savladalo ekipu Podgrmeča iz Sanskog Mosta rezultatom 1:0. Jedini strijelac na meču bio je debitant iz juniorskog pogona Jedinstva  Emir Muminović u 74.minuti susreta.

U siromašnom prvom dijelu utakmice crveno – bijeli su pokušavali probiti bunker gostujuće ekipe, ali im to nisu dozvoljavali nogometaši iz Sanskog Mosta, pogotovo sjajni golman Abdihodžić, koji je u nekoliko navrata bravurozno intervenisao.  Ipak, već na samom otvaranju susreta prilika za domaće. Stjepanović nabacuje iz kornera, a Stojanov šutira glavom preko gola. Pet minuta kasnije ponovo korner za Jedinstvo, loptu centrira Stjepanović za Stojanov koji lijepo nišani u desni donji ugao golmana Abdihodžića, ali ovaj sjajnom paradom spašava svoj gol. Do kraja prvog dijela susreta zabilježili smo još dvije prilike. Prvo je Burazor prošao dva igrača Podgrmeča, dodao za Stojanova, ali prije njega do lopte je došao golman Podgrmeča. Gosti su prvi udarac u okvir gola uputili u 42.minuti preko Stambolije.

Drugo poluvrijeme dosta sadržajnije i zanimljivije. Kečalović je na poluvremenu u igru ubacio umjesto Pirića, Dinu Jušića s čijim ulaskom i igra Jedinstva se popravlja. U 48.minuti Jusić je dodao za Stojanova, ali i ovog puta njegov udarac obranio je Abdihodžić. Par minuta kasnije Abdihodžić istrčava, već je savladan, lopta dolazi do Jušića na 11 metara, ali njegov udarac s gol linije glavom brani Sanel Jusić. U 50.minuti slobodni udarac s dvadesetak metara izvodi Stjepanović, ali Abdihodžić paradom spašava svoju mrežu. Redaju se napadi Jedinstva, preko Dizdarića, zatim Burazora i Stjepanovića, ali mreža gostiju ostala je nataknuta sve do 74.minute susreta. Kečalović mijenja Stojanova, a u igru ulazni perspektivni junior Ermin Muminović. Nuspahić prolazi po desnoj strani i ulazni u kazneni prostor Podgrmeča, te odlično upošljava usamljenog Muminovića koji efektno matira Abdihodžića za veliko slavlje bihaćke publike. Mladom Muminoviću ovo je debi u dresu Jedinstva i na najljepši mogući način odužio se svom šefu na pruženoj prilici. Desetak minuta prije kraja susreta zabilježili smo i posljednju priliku na utakmici, kada je Muminović topovski šutirao, ali golman Podgmreča izbacuje loptu u korner.

Prva liga Federacije nastavlja se već u srijedi, kad crveno – bijeli gostuju u Kaknju, ekipi Rudara.

Jedinstvo – Podgrmeč 1:0 (Muminović 74’)

JEDINSTVO: Hamzabegović, Kovačić, Bečić, Pirić (Jušić), Dizdarić, Stjepanović, Hušić, Čizmić, Nuspahić, Stojanov (Muminović), Burazor (Šehić).
PODGRMEČ: Abdihodžić, Kukavica, Čulov, Šehović, Rizvan, Omanović, Muzgonja, Kaltak, Stambolija, Jusović, Kukavica.

KOMENTARI