instant fap

”Jedna marka za narod Gaze” organizirana u Kruharima

”Jedna marka za narod Gaze” organizirana u Kruharima

U petak, 04.01.2013. god. realiziran je još jedan info-štand u sklopu humanitarne akcije ˝Jedna marka za narod Gaze˝.

Ovaj put su volonteri nekoliko nevladinih organizacija boravili u prigradskom naselju Kruhari-Jezernice, odnosno ispred mjesne džamije u tom mjestu.

Uz najavu mjesnog imama Mirze ef. Žerića, koji je tokom sedmične hutbe spomenuo smisao ove humanitarne akcije, volonteri su dijelili propagandni materijel koji ima cilj da probudi svijest šire društvene zajednice o teškom stanju u kojem se nalaze Palestinci, posebno u Pojasu Gaze. Istovremeno, prisutni su imali priliku i da pruže materijalnu podršku ovom napaćenom narodu, što su oni u velikom broju i učinili.

Inicijator ovog humanog projekta je humanitarna organizacija “Dirhem”, a u projektu aktivno učestvuju: Omladinski kulturni centar ˝Atis˝, Udruženje ˝AKOS˝, Multimedijalni servis “Exit Media”, Vijeće mladih S. Most, Vijeće učenika poljoprivredne škole ˝Sanus Futurum˝, Centar za izgradu mira, te Medžlis IZ S. Most.

Uz medijsku podršku Radio-Sane i nekoliko lokalnih web-portala ova akcija je postala poznata i do sada je dala znatne rezultate.

Ovom prilikom se zahvaljujemo i svim građanima Sanskog Mosta koji su se srdačno odazvali ovoj akciji i dali svoj prilog.

KOMENTARI