Jedna od najvećih potraga u BiH: Nestalog Samira traži preko stotinu ljudi

Homeinmedia danas

Jedna od najvećih potraga u BiH: Nestalog Samira traži preko stotinu ljudi

Preko 150 ljudi tražilo Samira Šarčevića

Potraga za nestalim Samirom Šarčevićem započela je rano jutros uz učešće preko 150 sudionika.

Nestalog će danas tražiti i oko 70 profesionalnih spasilaca, članova Saveza gorskih službi za spašavanje BiH koji su pristigli iz više gradova gdje postoje i djeluju takve službe, kao i članovi planinarskih društava iz Sanskog Mosta lovci, ribolovci i ostali građani.

Kako bi potraga bila efikasna, građani su zamoljeni da se ne kreću prostorom na desnoj obali Sane koji će biti obuhvaćen potragom u koju će biti uključeni i dronovi, te specijalni psi tragači.

Tragaoci su podijeljeni u više grupa koje će pretraživari različite dijelove terena gdje se sumnja da bi mogao biti nestali Šačević.

Podsjećamo da je u proteklih sedam dana bezuspješno pretraženo više desetina kvadratnih kilometara prostora koji se prostire od sela Kijeva prema susjednim selima, obzirom da poslednje pouzdane informacije govore kako je nestali poslednji put upravo viđen na tom prostoru. Potragu otežavaju teški vremenski uslovi, padavine i niske temperature. Podsjećamo da se radi o osobi s poteškoćama u razvoju, a i ranije se znalo dešavati da odluta od kuće.

Poslednji put viđen je u protekli četvrtak u poslijepodnevnim satima na području sela Kijevo, od kada mu se gubi svaki trag. Svi koji imaju bilo kakvu pouzdanu informaciju mole se da je proslijede tragaocima ili policiji na broj 122.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: