instant fap
NaslovnicaLokalne temeSanski Most

Jedni od najboljih u bosanskohercegovačkom karateu

Jedni od najboljih u bosanskohercegovačkom karateu

Mladi članovi karate kluba „Hurije“ iz Sanskog Mosta nalaze se na zasluženom odmoru. Oni iza sebe imaju jednu od najboljih polusezona u dosadašnjoj bogatoj istoriji kluba u kojoj su osvojili čak 140 medalja, od čega 40 zlatnih, 20 srebrnih i 80 bronzanih. Uspjeh svakako vrijedan pažnje.  

Članovi Karate kluba „Hurije“ iz Sanskog Mosta su i u 2022. godini dokazali da važe za jedne od najboljih u bosanskohercegovačkom karateu. Na svim domaćim i međunarodnim takmičenjima na kojima su nastupali su se penjali na pobjedničko postolje i ukupno su osvojili 140 medalja od čega 40 zlatnih, 20 srebrenih i 80 bronzanih.

Kako se, između ostalog, navodi u Izvještaju ovog uzoritog sportskog kolektiva, mladi sanski karatisti su u prvih 6 mjeseci ove godine učestvovali na 10 turnira, a najbolje rezultate su ostvarile takmičarke Anab Mujanović koja je bila prva, a Ajna Sinanović treća na federalnom prvenstvu u Mostaru u kategorijama borbe. Također se ističe da je klub na dječijem državnom prvenstvu imao 3 četvrta mjesta , a isto toliko i na državnom prvenstvu za kadete, juniore i U 21. Odličan rezultat je ostvaren i na prvenstvu USK koje je održano u Sanskom Mostu na kojem su „Hurije“  pored uspješne organizacije ovog velikog sportskog događaja bili i drugi u ukupnom plasmanu po broju osvojenih medalja. Inače, u neslužbenim kategorijama klub je skoro na svakom turniru bio prvi u borbama za malu djecu. Za uspjeh takmičara „ Hurija“ svakako treba čestitati i treneru Kemalu Hodžiću Hepi, majstoru karatea V dan, koji je svoje pulene odlično pripremio za velika takmičenja. On je za RTV Sanu rekao da dobri rezultati nisu došli slučajno i oni su plod odrađenih napornih priprema. Kako kaže,trud i dosta prolivenog znoja na skoro svakodnevnim treninzima su se na kraju isplatili. Trener Hodžić posebno ističe da klub ima izuzetno dobru generaciju mladih karate talenata. Sanske „Hurije“ su trenutno na zasluženom odmoru, a pripreme i trennzi za nastavak sezone počinju sa početkom nove školske godine u septembru kada počinje i upis novih članova.

KOMENTARI