instant fap

Jednostavni savjeti za prevazilaženje zastoja u mršavljenju

Sa dijetama dolaze i ti strašni zastoji u mršavljenju. Sve stvari koje su nekada davale rezultate u gubljenju kilograma više ne funkcionišu, pa iz nedjelje u nedjelju skala na vašoj vagi stoji zakucana na istoj brojki.

Mada djeluje nepravedno, činjenica je da se naša tijela prilagođavaju vremenom da dobijaju manje hrane, a vježbaju više (što je u stvari najveća tajna uspjeha svake dijete). Kada shvatite da je to pravilo bez izuzetka, možda će vam biti lakše da prevaziđete frustracije zbog blokade u mršavljenju. Prvi prijedlog za prevazilaženje ovog čemera vam može donijeti malo zadovoljstva.

1) Jedite više. Izaberite jedan dan nedjeljno kao dan za varanje kada možete da jedete ono što volite. To će vam omogućiti da spriječite iskušenja u toku ostatka nedjelje i sačuvate se za “dan za varanje”. Takođe će vam pomoći da se držite vašeg dijetalnog režima ishrane, pošto znate da imate svoj ventil tokom “dana za varanje”.

2) Vježbajte više i intenzivnije. Ako ste upražnjavali lagane šetnje, možda je vrijeme da počnete sa trčanjem ili da krenete u teretanu i prionete na vježbe sa tegovima. Ako to nije moguće u vašem slučaju, hodajte vremenski duže, ili ponesite ručne tegove sa vama u šetnju.

3) Vodite evidenciju o svemu što jedete u dnevniku ishrane. Ova provjerena metoda će vam pomoći da vidite pozitivne ili negativne obrasce koji se javljaju u vašoj ishrani.

4) Potrudite se da se bavite dodatnim aktivnostima tokom dana, čak i ako to znači samo parkiranje malo dalje od prodavnice ili penjanje uz stepenice umjesto korištenje lifta.

5) Vjerujte u uspjeh. Umjesto da se osjećate kao luzer, i tako omgućite da vas taj osjećaj neuspjeha emotivno iscrpi, zamislite sebe kako sprovodite svoj cilj do kraja.

6) Potrudite se da sami servirate svoju hranu i da uvijek u tanjir stavite odgovarajuću količinu hrane. Stvarno je lako upasti u zamku prejedanja ako niste uvijek na oprezu. Svaki put možete svjesno da smanjite svoj obrok za 2-3 nepotrebna zalogaja, dok u slučaju da vam neko drugi servira hranu to ne bi bilo moguće. Možda ne bi odoljeli iskušenju, pa biste pojeli više nego što vam treba.

7) Jedite za doručak namirnice bogate vlaknima, poput ovsene kaše, koja će vas duže držati sitim. A ako ste jedan od onih koji ne jedu doručak, počnite to da radite odmah.

8) Nosite pedometar (mnogi telefoni ga imaju među svojim aplikacijama) i izazovite sebe da hodate neodređeni ili određeni broj koraka svakodnevno. Stručnjaci tvrde da treba da napravimo 10.000 koraka dnevno – ali to može da bude nešto na čemu ćete morati da poradite.

KOMENTARI