instant fap

Jednostavni trikovi kojima ćete se riješiti celulita

Jednostavni trikovi kojima ćete se riješiti celulita

Djevojke koje imaju celulit ne moraju baš toliko da očajavaju pošto čak 90 procenata dama pati od ovog problema. Takođe, velika većina njih i ne zna šta uzrokuje ”zgužvanu” kožu.

Poražavajuća je činjenica da mnogo više žena nego muškaraca ima celulit, a sa godinama problem je sve veći. Mit je da pogađa samo punačkije dame, pošto i one vitkije mogu da ga dobiju.

A šta uzrokuje celulit?

Razvoj ovog problema potiče iz mnogostrukih okolnosti.

– Postoji veoma izražena genetska sklonost ka dobijaju celulita. Mnogo je češći kod žena ijavlja se u dubljim slojevima kože. Kada je koža zgusnuta i protok krvi je usporen. U ovom slučaju masaža pomaže da se oslobodite problema. U drugim slučajevima celulit mogu da izazovu hormoni, način ishrane i stil života – rekla je doktorka Justine Hextall.

Stara izreka kaže da ste ono što jedete, tako da bi trebalo da prionete na voće i povrće. Nivo masti u organizmu nije presudan faktor pošto i sportisti mogu da pate od ”pomorandžine kore”.

Iako genetika dosta utiče na dobijanje celulita, to ne mora da znači da ne morate ništa da radite povodom toga.

– Morate da uradite sve kako biste se oslobodili viška estrogena. Jedite dosta brokolija, prokelja i kupusa koji pomažu detoksikaciji jetre. Toksina ćete se osloboditi i ako jedete crni i bijeli luk koji su puni sumpora – savjetuje doktorka.

Takođe, ona preporučuje da svaki dan pijete napitak od avokada, krastavca, spanaća i brokolija. Dosta pomaže i masiranje kremama onog područja na kom vam se celulit najviše javlja.

KOMENTARI