HomeMagazin

Jeste li spremni za otkačene ljetne frizure?

Predložen zakon: Mlađima od 21 godinu zabraniti mobitele!

Ljeto ne trpi nikakva pravila, pa ni frizerska. Eksperimentirajte pramenovima u ‘fluo’ bojama, perjem i sličnim neobičnim ‘modnim dodacima

Ako postoji godišnje doba u kojem je ležeran pristup svemu, pa i frizuri, jedini imperativ, onda je to ljeto. Zaboravite na ‘štreberski’ začešljanu kosu i zalizane frizure. Dok se vjetar igra vašim pramenovima, vi se poigrajte s nekoliko frizerskih ideja tijekom dugih ljetnih poslijepodneva na plaži.

Funky look:
razigrajte frizuru trendi pramenom u fluorescentnoj boji. Što su boje otkačenije, to bolje! Pramen u ružičastoj pristaje plavušama, pramen u boji fuksije smeđokosima, tamnokose mogu testirati platinaste i doslovno plave nijanse, crvenokose sve nijanse zelene. Umjesto da se gnjavite bojenjem, nabavite umetke. Eksperimentirajte s pramenovima cijelo ljeto bez straha da ćete oštetiti kosu!

Indian summer: što kažete na ‘indijanski’ styling kose koju možete ukrasiti dugim perima, recimo, šarenim fazanovim. Umetnite ih u razbarušenu kosu koja izgleda kao da ste ‘tek izašli iz mora’ ili u pletenice.

Hibridni look: umjesto da svu kosu uporno skupljate u punđu, prstima ‘začešljajte’ samo pramenove od lica i svežite ih u ležernu punđicu na sredini glave. Ostatak kose ostavite da slobodno pada po leđima.

Sexy beach hair: teško je prevesti tu sintagmu, ali svima je poznata, baš kao i izgled te ultimativne ljetne frizure. Najčešće nastaje sasvim spontano kad izađete iz mora, isperete sol, nanesete sredstvo za zaštitu od UV zračenja i pustite vjetru da posuši kosu.