instant fap

Još jedan „autogol“ Svetozara Pudarića

Portal inmedia. ba je već jednom pisao o ustaljenim posjetama potpredsjednika Federacije BiH Sanskom Mostu. Podsjećamo naše čitaoce da je g-din Pudarić u tri navrata dolazio i boravio u općini Sanski Most. Posjeta MZ Lušci Palanka, podjela paketića doniranih od nevladine organizacije iz Ljubuškog za isključivo učenike povratničke srpske populacije, slanje obavijesti o Protokolu posjeta iz  kancelarija KO SDP Bihać, odnosno zanemarivanje kabineta  potpredsjednika F BiH su samo neke od anomalija u ponašanju  jednog potpredsjednika F BiH tokom obavljanja funkcije koja mu je spletom pobjedničkih  prilika SDP-a dodijeljena.

Posljednji autogol, a ujedno i“ hattrick“ u vlastitu mrežu pao je prije dvije sedmice  prilikom posjete g-dina Pudarića. Svjesno ignorišući načelnika općine Sanski Most i općinskog organa uprave.

Ovim činom je degradiran nosilac izvršne vlasti u ovom slučaju načelnik dr. Mustafa Avdagić. U kontekstu spleta pobjedničkih prilika SDP-a, važno je naglasiti da je sadašnji načelnik na Općim izborima, održanim 2010. godine osvojio oko hiljadu glasova više od potpredsjednika F BiH i time potvrdio da uživa veće povjerenje građana Federacije nego njen sadašnji potpredsjednik. U toku posljednje posjete, Pudarić je ponovo odbio da obiđe šehidsko mezarje u Vrhpolju. Obećana sredstva od c.c.a. 500.000 KM za izgradnju puta Lušci Palanka-Jelašinovci su ostala na pukom obećamju. Do današnjeg dana nema bilo kave Odluke o transferu novca za pomenuti projekat.

Po čemu je Sanski Most toliko primamljiv i privlačan za potpredsjednika F BiH? Učestio je sa posjetama našem gradu, koje ne donose nikakva rješenja niti će doprinjeti unapređenju suživota, tolerancije, međunacionalne saradnje i  sklapanju kompromisa.

KOMENTARI