instant fap

Još jedna radost za Mahalu

Delegacija AM SDA danas je sa predsjednikom UM Sana u srcu posjetila firmu Istracom u Tomini. Razlog ove posjete je narudžba velike igraonice koju ova dva kolektiva žele u suradnji sa mještanima Mahale, i uz finansijsku potporu ljudi iz dijaspore sagraditi za najmlađe stanovnike u Mahali.
Naime, javnosti je poznato da su aktivisti UM Sana u srcu već izgradili jednu veliku igraonicu na lokalitetu botaničkog vrta u 17. viteškoj, koju su djeca iz ovog naselja sa velikom radošću prihvatila.

Buduća igranica u Mahali sadržavaće dovoljan broj elemenata za pružanje potpunog ugođaja za naše mališane.

Ovu akciju inače su pokrenuli mještani Mahale, na čelu sa Sulejmanom Kalićem. Sredstva prikupljena njihovim angažmanom nisu bila dovoljna za finansiranje cijelokupnog projekta, pa su rukovodioci UM Sana u srcu i AM SDA odlučili da se vlastitim sredstvima, ali i radom uključe u realizaciju ovog značajnog projekta.

Prema izjavi Arnela Terzića iz AM SDA, sve mjesne zajednice u Sanskom Mostu će u narednom periodu dobiti set dječijih igraonica. Mladi SDA vjeruju da će konačno za ove aktivnosti dobiti i podršku lokalne vlasti, prvenstvno općinskog načelnika Dr. Mustafe Avdagića, jer smatramo da svaka mjesna zajednica, svako naseljeno mjesto, svako selo, mora imati isti ambijent za kvalitetan rast, razvoj i odgoj naših najmlađih sugrađana.

Ovim putem AM SDA poziva i sve ostale političke partije da se uključe u ovim nastojanjima, te da daju svoj doprinos u izgradnji igraonica.

Naši mališani to zaslužuju!

inmedia.ba

 

KOMENTARI