instant fap

Još sedam dana za prijavu na dječji festival

Još sedam dana za prijavu na dječji festival

Za učešće na dječjem festivalu za učenike osnovnih škola pod nazivom „Pjesmom za naše rijeke i šume“ vlada veliki interes. Naime, iako je do ovog muzičko zabavnog događaja u gradu na devet rijeka ostalo još 11 dana, već se prijavilo 12 takmičara, ali veliki broj učenika putem telefona želi saznati više informacija, te najavljuju i svoje učešće.

Treba istaći, da je ostalo još samo sedam dana za prijave kandidata za učešće na Festivalu, koji će se održati u petak, 21. marta u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu. Prijave za takmičenje se mogu izvršiti u prostorijama Radio Sane do 18. marta, a svi kandidati trebaju predložiti svoju omiljenu pjesmu koju će izvesti uz originalnu matricu. Takmičenje će biti organizovano u dvije kategorije, za učenike od 1-5 i 6- 9 razreda. Nakon prijavljivanja, za takmičare će biti organizovane kvalifikacije u staroj Gradskoj vijećnici u utorak, 18. marta, u 17 sati.Tad će se odabrati po 10 kandidata iz obje kategorije, a oni najbolji će učestvovati na finalnoj večeri.
Predstojeći dječiji festival je namjenjen učenicima osnovcima koji žele da se oprobaju u svijetu muzike i pokažu svoj talenat kroz izvođenje starih i novih hitova i scenskom nastupu, a samim tim izađu iz anonimnosti. Takmičenje je svakako prilika za sve ljubitelje muzike, a pogotovo one koji vole da pjevaju, da se prijave na ovo takmičenje, ujedno se odlično zabave i osvoje vrijedne nagrade.
Zainteresirani učenici sve informacije vezane za učešće na ovom velikom muzičkom projektu mogu pročitati na plakatima koji su postavljeni u svih sedam sanskih osnovnh škola, te putem telefona na broj telefona 037/686-152.
Pomenimo, datum održavanja Dječijeg festivala je povezan sa obilježavanjem 21. marta – Svjetskog dana šuma i 22. marta – Svjetskog dana zaštite voda. Na finalnoj večeri u Gradskoj dvorani, pored samog takmičenja, će biti organizovan i bogat kultorno – zabavni program koji će izvesti učenici Muzičke osnovne škole iz Sanskog Mosta, a nastupiće i dječiji hor Melodi.autor : radiosana

KOMENTARI