instant fap

Još uvijek ništa od proljeća: Kad će konačno otopliti?

Još uvijek ništa od proljeća: Kad će konačno otopliti?

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda promjenljivo vrijeme praćeno povećanom naoblakom i kišom, a na planinama i snijegom, u BiH će biti sve do sredine ovog mjeseca.

Sjeverni vjetar će u Bosni biti slab do umjeren, u Hercegovini pretežno umjerena do jaka bura.

Iz FHMZ-a, od nedjelje, 12. marta, najavljuju izgledno izraženije pogoršanje, te će temperatura zraka će biti u skladu s kalendarom, početkom sedmice jutarnje vrijednosti će se kretati od 2 do 7, na jugu od 6 do 10 °C, a maksimalne dnevne će dostizati između 6 i 12 u unutrašnjosti, na jugu zemlje do 14 °C.

FHMZ_PrtScr.JPG - Još uvijek ništa od proljeća; Kad će konačno otopliti?  

Najhladnija jutra, prema aktuelnim prognostičkim kartama, očekuju nas za dane narednog vikenda kada se posvuda, osim na jugu, očekuje temperature između 0 i -3 °C. Maksimalne dnevne vrijednosti u drugom dijelu sedmice će također biti nešto niže, u Bosni od 3 do 9, u Hercegovini od 10 do 13 °C.

U drugom dijelu prognoznog perioda, od 13. marta 2017. godine, očekuje se sličan scenario razvoja vremenskih prilika. Prvih nekoliko dana naredne sedmice će biti nestabilno, potom će uslijediti smirivanje vremena, uz nešto niže temperature zraka, kako jutarnje tako i maksimalne dnevne.

Vrijeme_Vremenska_AccuWeather.JPG - Još uvijek ništa od proljeća; Kad će konačno otopliti?  

KOMENTARI