Još uvijek se utvrđuje uzrok teške saobraćajne nesreće kod Lukavca u kojoj su poginule tri osobe

HomeVijestiBiH

Još uvijek se utvrđuje uzrok teške saobraćajne nesreće kod Lukavca u kojoj su poginule tri osobe

Portret dječijeg pjesnika Muhidina Šarića

Nakon policijskog uviđaja kojim je rukovodio kantonalni tužilac utvrđen je identitet smrtno stradalih osoba u teškj saobraćajnoj nesreći kod Lukavca, dok uzork sudara dva automobila i kamiona s prikolicom još nije poznat.Prema informacijama iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Modrac kod Lukavca su učestvovali automobili Citroen C5 i Audi te teretno vozilo sa prilkolicom.

“Tri preminule osobe su se nalazile u vozilu Citroen i riječ je o 86-godišnjoj M.S ., 57-godišnjem S.B.S. i 50-godišnjem D.T. svi iz Prijedora”, precizirao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Uviđaj je sinoć obavio dežurni tužilac u saradnji sa Odjeljenjem kriminalističke policije Policijske uprave Lukavac, a bio je i vještak saobraćajne struke.

“Danas će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminulih osoba. Vozači Audija i teretnog vozila su alkotestirani i nije utvrđeno prisusutvo alkohola. I dalje se utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do saobraćajne nesreće”, naveo je Arnautović.

On je dodao da su oba putnička vozila došla u kontakt sa teretnim vozilom nakon čega su sletjeli sa puta.

Tužilaštvu će izvještaj dostaviti i policijski istražitelji, kao i vještak saobraćajne struke, koji će obaviti i detaljno vještačenje, nakon čega će se znati više o uzrocima nesreće.

Dok se ne obave sve potrebne istražne radnje Arnautović je naveo da nisu u mogućnosti prezentirati više informacija o uzrocima nesreće.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0