Jose Mourinho za Tahirovića odbio ponude Bologne i Sassuola

HomeSport

Jose Mourinho za Tahirovića odbio ponude Bologne i Sassuola

Zlatan Ibrahimović razgovarao sa Benjaminom Tahirovićem

Portali koji prate dešavanja u Romi danas su otkrili nove informacije o mladom igraču ovog kluba, Bosancu Benjaminu Tahiroviću (19).

Mladi veznjak debitovao je u Seriji A ove sezone uz komplimente Josea Mourinha, a najnovije informacije govore da ga portugalski trener nije želio pustiti u drugi klub iako je bilo ponuda.

Bologna i Sassuolo su poslali ponude za Tahirovića, no Mourinho je rekao ne.

“Special One” je našem mladom veznjaku tokom pauze dao veću minutažu u pripremnim utakmicama, a sada mu na proljeće planira dati i veću minutažu u Seriji A. 

Tahirović je na pripremama na utakmici protiv japanske Nagoye igrao do prve minute i najbolje ocijenjen igrač Rome.

Tahirović je do 2020. godne igrao u Vaselundu, nakon čega prelazi u kadetski tim Rome. Od ove sezone Jose Mourinho ga je priključio prvom timu. Prilično je nejasno kako ga do sada nisu primjetili selektori mladih selekcija Švedske, ali i Bosne i Hercegovine.

Za nas najvažnije – Zvjezdanu Misimoviću nedavno je odgovorio “da” na upit da postane reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Nije to prošlo nezapaženo u švedskim medijima, koji kukaju nakon što su isto napravili Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić, također rođeni ili odrasli u Švedskoj.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0