instant fap

Judo klub „Sana“ niže nove uspjehe

Judo klub „Sana“ niže nove uspjehe

Nema domaćeg i međunarodnog takmičenja na kojem se pojave članovi Judo kluba „Sana“ iz Sanskog Mosta, a da se ne penju na pobjednička postelja.Sa odličnim rezultatima nastavili su i nakon ljetne pauze. Novi uspjeh ostvarili su protekle nedjelje u Bihaću na međunarodnom judo kupu pod nazivom „Una“ na kojem je nastupilo čak 300 takmičara iz 22 kluba. Sanski judisti su u veoma jakoj konkurenciji osvojili sedam madalja, dvije zlatne i pet bronzanih.
Zlatnim medaljama su se okitili Binladen Krupić u konkurenciji stariji pioniri kategorija do 66 kg., te Merjem Krupić u konkurenciji poletarci uzrasta do sedam godina, kategorija do 38 kg. Bronzane medalje su osvojili: Ena Bašić, Abdel Savanda, Mehmed Sušić, Arnes Krupić i Muhamed Ibragić.
Trener Judo Kluba „Sana“, Muhamed Kolaković, ističe da je i više nego zadovoljan nastupom svojih takmičara, a posebno najmlađih članova kluba.
„ Prezadovoljan sam, jer su naši takmičari i ovoga puta pokazali znanje i hrabrost. Posebno sam radostan što je osvajačima bronzanih medalja nastup u Bihaću i prvo zvanično takmičenje. Oni su opravdali ukazano povjerenje i zaslužuju sve čestitke za borbenost. Nastavljamo trenirati i raditi kao do sada i nadam se da ćemo na sljedećem turniru ostvariti još bolji rezultat“, rekao je trener Kolaković.
Naredno takmičemnje na kojem bi trebali nastupiti mladi takmičari Judo kluba „Sana“ je međunarodni turnir koji će se održati u Vitezu, ali njihov nastup na ovom sporstkom događaju je upitan zbog teške finanncijske situacije u klubu. Nadamo se, da će se do tada obezbjediti potrebna sredstva, jer bi bila velika šteta da ovi mladi sportisti svoje znanje stečeno napornim radom ne mogu pokazati na domaćim i međunatodnim turnirima, na kojima po običaju osvajaju odličja.

KOMENTARI