instant fap

Juniori OKK „Sana nastavljaju s pobjedama

Juniori OKK „Sana nastavljaju s pobjedama

Juniori OKK „Sana“ iz Sanskog Mosta ponovo su jučer pružili odličnu predstavu. Mladi sanski košarkaši su kao domaćini u zaostaloj utakmici 1. kola Kantonalne lige USK u košarci sa šest poena razlike porazili svoje vršnjake iz Škole košarke „XXL“ iz Bihaća.

Krajnji rezultat je glasio 63:57. Ovo je za juniore „Sane“ bila izuzetno značajna pobjeda, obzirom da su za protivnika imali iskusnu ekipu koja važi za jednu od najboljih u ovoj ligi. Bišćani su bili favoriti , a i jučer su pokazali svoj kvalitet, te da se radi o dobro uigranoj ekipi. No, sanski košarkaši su u uzbudljivoj utakmici prvo svojom borbenošću, a potom i dobro osmišljenim i efikasnim akcijama iznenadili svoje protivnike. Skoro cijeli tok utakmice rezultat je bio tijesan, a juniori „Sane“ su držali blagu prednost. Presudila je treća četvrtina utakmice kada su domaćini imali vodstvo od 16 poena razlike. Čestitke za dobru košarkašku predstavu zaslužuju igrači obje ekipe, a posebno na fer i korektnoj igri.

Najefikasniji kod domaćina bili su: Anis Bojić sa 21 postignutim košem, Hajrudin Talić je postigao 19, a Esad Ikanović i Demir Jakupović po 13 poena. U listu strijelaca su se upisali i Benjamin Aganović sa 5, te Kenan Tabaković sa 2 postignuta koša.
Prvi dio sezone u Kantopnaj ligi USK za junore je završen, a nastavak je sredinom janura. Sanski košarkaši su odgrali sedam utakmica i zabilježili četiri pobjede i tri poraza. U pvom dijelu šampionata mladi sanski košarkaši trebaju odigrati još zaostalu utakmicu na svom terenu priotiv KK „Cazin.
Treba ipak ponovo naglasiti, da je na prošloj utakmici juniora OKK „Sane“, nažalost, u Gradsakoj dvorani prisustvoalo samo dvadesetak gledalaca. Mladi sanski košarkaši svakako zaslužuju veću podršku svojih sugrađana.

KOMENTARI