Jusuf Arifagić NAJMENADŽER u 2015. godini

HomeLokalne temeOstalo

Jusuf Arifagić NAJMENADŽER u 2015. godini

Jusuf Arifagić: Kad promijenimo mentalni sklop, biće nam bolje

U utorak, 8. decembra, u Banjoj Luci su Regionalna agencija za izbor i promociju najuspješnijih poslovnih ljudi i kompanija Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope, Evropsko udruženje menadžera i časopis EUROMANAGER proglasili najmenadžere i najkompanije Bosne i Hercegovine za 2015. godinu.

Bilo je to tridesettreće uručenje visokih nagrada najuspješnijim menadžerima i kompanijama iz biznisa, ali i iz ostalih područja djelovanja u Bosni i Hercegovini, uz prisustvo oko 400 zvanica – menadžera, naučnih, javnih i političkih ličnosti iz Bosne i Hercegovine i okruženja.

Direktor kompanije Arifagić Investement, Jusuf Arifagić, proglašen je za najmenadžera u kategoriji velikog i srednjeg biznisa, a kompanija Arifagić Investment za najuspješniju kompaniju u istoj kategoriji.
Za ovu prestižnu nagradu ove godine je nominovano oko 2.000 menadžera i kompanija iz svih privrednih oblasti, a priznanje je dobilo njih dvadesetjedno.

Uručeno je i petnaestak „Specijalnih nagrada“, ljudima koji nisu direktno u biznisu, ali imaju značajan utjecaj na stvaranje ambijenta za biznis. To su nagrade „Najministar“, „Najgradonačelnik“, te nagrade najboljima u oblasti nauke, informisanja, sporta i kulture.
U predivnoj dvorani Banskih Dvora u Banjoj Luci, u 18.00 sati je 08.12.2015. počela veličanstvena Ceremonija dodjele priznanja najboljim menadžerima Bosne i Hercegovine za 2015.

Ujutro je u 10.00 sati održana Konferencija na temu: BiH – kuda i kako dalje, a u njoj je uzelo učešća više od stotinu renomiranih ekonomista i privrednika.
Samoj Manifestaciji je prisustvovao takođe impresivan broj zvanica, a kao i obično, otvorio je g. Pane Škrbić, predsjednik Organizacionog Odbora
Nagrade najuspješnijim menadžerima svrstane su u tri grupacije – kategorije: mali, srednji i veliki biznis u Bosni i Hercegovini, a u ukupnom broju priznanja zastupljene su različite privredne grane (industrija, stočarstvo, proizvodnja piva, proizvodnja uglja, tekstilna industrija).
Priznanja „Najmenadžer Bosne i Hercegovine“ uručena su ljudima koji su u 2015. godini uspješno „kormilarili“ svojim kompanijama, što je dovelo do boljih rezultata u svim segmentima rada njihovih kompanija.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0