Kabinet Šefika Džaferovića: Tačno je da je Milanović u Sloveniji dovodio u pitanje genocid u Srebrenici

HomeVijestiBiH

Kabinet Šefika Džaferovića: Tačno je da je Milanović u Sloveniji dovodio u pitanje genocid u Srebrenici

Dosta je bilo vrijeđanja Bosne i Hercegovine!

Nakon reakcije Ureda predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića kojom tvrdi da on nije negirao genocid u Srebrenici tokom radnog ručka na sastanku predsjednika država u Sloveniji, obratili smo se za komentar Kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića.

Za Klix.ba je iz Kabineta Šefika Džaferovića rečeno da je Milanović dovodio u pitanje genocid u Srebrenici, na što je tokom sastanka upozoren.

“Nije uobičajeno govoriti o tome šta se govorilo na ovakvom susretu, ali nije uobičajeno ni da predsjednik članice EU dovodi u pitanje presude međunarodnog suda o genocidu. Tačno je da je predsjednik Hrvatske na radnom ručku u Brdu, ponavljajući svoje ranije javno izrečene stavove, dovodio u pitanje presude Haškog tribunala o genocidu u Srebrenici”, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Tvrde da je nakon negiranja gencida upozoren.

“Nakon što je upozoren i suočen sa činjenicama i nalazima iz presuda, Milanović je ustvrdio da on ima pravo propitivati sve, pa i presude, na što je dobio oštar odgovor predsjedavajućeg Džaferovića koji je poručio da Milanović, ako ne prihvata presude međunarodnih sudova o genocidu, ima ozbiljan problem”, naglašavaju iz Kabineta Šefika Džaferovića.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0