Kad bih samo..

Homeinmedia danas

Kad bih samo..

INMEDIA pokreće inicijativu podrške domaćoj proizvodnji

“Najšira rijeka na svijetu nije ni Missisippi, ni Amazona, ni Nil. Najšira rijeka na svijetu vodeno je tijelo koje se zove KAD BIH SAMO.

Ogromno mnoštvo ljudi stoji na njezinim obalama, a oni čeznutljivo gledaju preko vode. Žele prijeći na drugu stranu, ali ne mogu pronaći nikakav čamac. Uvjereni su da ih rijeka KAD BIH SAMO razdvaja od dobrog života. Kad bih samo bio mršaviji, imao bih dobar život.

Kad bih samo bio bogatiji, imao bih dobar život. Kad bih samo imali djecu. Kad bi se samo djeca odselila. Kad bih samo otišao od kuće, vratio se kući, vjenčao se, razveo se. Kad bi samo moja koža bila bez prišteva, rokovnik bez obaveza, posao bez otpuštanja radnika….onda bih imao dobar život. Rijeka KAD BIH SAMO.

Stojiš li na njezinoj obali? Čini li ti se da je dobar život udaljen za jedan KAD BIH SAMO? Za jednu prodaju? Za jedno promaknuće? Za jedne izbore, za jednu životnu promjenu ili jedan flert? Ako ti se tako čini, onda smo ušli u trag tvojoj tjeskobi. Žuriš da prijeđeš rijeku i brineš se da ti to neće nikad poći za rukom. Zbog toga radiš dulje, posuđuješ više novaca, uzimaš nove projekte i gomilaš si obveze. Stres. Dug. Kratke noći. Dugi dani.

Sve je to cijena ulaznice za dobar život, zar ne? Dobar život ne započinje kad se okolnosti promijene, već kad se promijeni stav prema njima.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0