instant fap

Kad lopta miruje Ibričić provodi humanitarne akcije

Kad lopta miruje Ibričić provodi humanitarne akcije

BH reprezentativac, Senijad Ibričić, uvijek iznova dokazuje koliko je veliki humanista i prijatelj ovog grada. Brojne su humanitarne aktivnosti kojima je BiH Zmaj pomogao svojim sugrađanima, ali i drugim ljudima diljem BiH kojima je pomoć u ovim teškim vremenima neophodna.

Tokom boravka u svom rodnom gradu za vrijeme Božićni i Novogodišnji praznika Ibričić je organizirao ovih dana još jednu humanitarnu akciju. Radi se o humanitarnoj večeri koja će se 30. decembra održati u Ibričićevom kafiću „17“, a sav prihod s ovog događaja biće uručen samohranoj majci Aidi Trožić, koja brine o svoja dva sina blizanca od kojih je jedan teško bolestan.

Ibričić je pozvao brojne predstavnike lokalne zajednice, kolektive i pojedince da podupru ovu humanitarnu akciju. Podsjećamo, naša redakcija prije nekoliko mjeseci pisali smo o ovoj majci i upozorila na probleme ove porodice. U međuvremenu, i majka se razboljela i imala tešku operaciju, a život obitelji time postao još teži. Samohrana majka Aida Trožić brine o dvanaestogodišnjim sinovima blizancima, Maliku i Almasu.

U posljednjih šest godina prolazi najteži period u životu, jer je njen sin Almas obolio od rijetke i neobične bolesti za koju liječnici nemaju odgovor. Mališan je u šestoj godini doživio mentalni poremećaj izgubivši moć govora, a potom je ubrzo obolio od hidrocefaulusa, bolesti koja se manifestira proširenjem moždanih komora i odumiranjem moždanih ćelija. Jedini izvor prihoda za majku i mališane je socijalna skrb koju dobiva za oboljelog sina.

U međuvremenu i majka je imala tešku operaciju zbog puknuća čira na slijepom crijevu i njen život je u poslijednjem trenutku spašen. Kaže kako je uskoro očekuje još jedna teška operacija te da ne zna tko će brinuti za sina kojem je potrebna njena cjelodnevna briga i pažnja. Ovom prilikom predstavnici navijačke grupe „Ljuti krajišnici“ uručit će Ibričiću u znak zahvalnosti za njegovu podršku i dosadašnji angažman grb ove navijačke grupe.

KOMENTARI