instant fap
NaslovnicaMagazin

Kadaif

Kadaif

Potrebno:

* 50 dkg mekog brašna
* 25 dkg oštrog brašna
* 3 jajeta
* 30 dkg mljevenih oraha ili badema
* 50 dkg šećera
* 15 dkg maslaca
* 1 limun
* 1 štapić vanilije
* so

Priprema:

Stavite u brašno žumanjke i malo soli te zamijesite tijesto. Neka malo odstoji. Od tijesta napravite tanke kore koje se moraju prosušiti. Savite ih i izrežite tanke rezance. Obarite ih u posoljenoj vodi.

Kadaif ocijedite i razastrite po stolnjaku da se osuši. Od oraha, malo šećera i pola količine maslaca napravite masu koju ćete posipati po kadaifu. U pomašćenu tepsiju stavite sloj kadaifa, pa sloj nadljeva sve dok utrošite materijal.

Na vrhu mora biti kadaif koji premažete maslacem. Stavite da se peče, za to vrijeme napravite zaljev (ni rijedak ni pregust). Zalijte pečeni kadaif i ponovo vratite u pećnicu da se zapeče. Najbolje ga je ostaviti preko noći, pa služiti sutradan. Kadaif spremajte u dubokoj tepsiji, nemojte ga  pritiskati.

KOMENTARI