instant fap

Kadeti Podgrmeča bez pobjede u Neumu

Kadeti Podgrmeča bez pobjede u Neumu

Kadeti NK „Podgrmeča“  iz Sanskog Mosta nisu uspjeli napraviti značajniji rezultat na završnici kadetskog prvenstva Federacije BiH za sezonu 2012/ 2013. godine koje je 14. i 15 juna održano u Neumu.

Mladi sanski nogometaši su u petak u polufinalnoj utakmici poraženi od kadeta sarajevskog „Željezničara“ rezultatom 2:1, a dan kasnije su u utakmici za treće mjesto doživjeli visok poraz od 5:1 od svojih vršnjaka iz tuzlanske „Slobode“. Pobjednik završnice kadetskog prvenstva je FK “Željezničar”, koji je u finalnom susretu nakon izvođenja jedanaesteraca bio bolji od NK “Neum”. Regularni dio susreta završen je 1:1.
Pomenimo, kadeti Podgrmeča su na ovom značajnom takmičenju nastupili kao najbolje plasirana ekipa iz Federacije BiH u Omladinskoj ligi BiH grupa zapad.
S toga, bez obzira na postignut rezultat u Neumu, kadeti sanskog prvoligaša zaslužuju čestitke na još jednoj odličnoj odrađenoj sezoni, a već je i veliki uspjeh što su osigurali učešće za završnicu najboljih kadetskih ekipa iz Federacije BiH. Radi se o odličnoj generaciji Podgrmeča, možda i najboljoj u posljednjih nekoliko godina, od kojih se značajniji rezultati očekuju u narednim godinama. Slobodno se može reći, da Sanski Most ne treana da strahuje za svoju nogometnu budućnost jer će ovi momci svakako igrati značajnu ulogu u bh. nogometu

KOMENTARI