instant fap

Kadeti Podgrmeča nastavljaju s pobjedama

U okviru 9. kola Omladinske lige BiH grupa zapad, mlađe uzrasne kategorije NK „Podgrmeč“  iz Sanskog Mosta ostvarile su polovičan uspjeh na gostovanju kod svojih vršanjaka iz NK „Ključ“.

Sanski kadeti su nastavili sa serijom veoma dobrih rezultata i ovaj put su slavili su rezultatom 3:1, a zgoditke su postigli Demir Jakupović, Sadmir Kukavica i Ajdin Velić. Ovo je ujedno bila osma pobjeda kadeta Podgrmeča koji u tekućem prvenstvu još nisu osjetili gorčinu poraza niti neriješenog ishoda. Sanski kadeti se i dalje nalaze na čelu tabele sa 24 osvojena boda, a jedno kolo su bili slobodni.
Juniori Podgrmeča su i pored dobre igre rezultatom 2:1 poraženi od Ključana. Jedini zgoditak za Sanjane postigao je Besim Hodžić. Ovo je sanskim juniorima prvi ovosezonski poraz, a sa dosadašnjih pet pobjeda i tri neriješena ishoda, odnosno 18 osvojenih bodova, trenutno zauzimaju peto mjesto na tabeli.
U narednu nedjelju u Sanskom Mostu igra se derbi Omladinske lige. Sanjanima u goste dolazi omladinski pogon bivšeg bh premijeligaša
NK „Kozare“ iz Gradiške.  U kadetskoj konkurenciji Kozara je druga na tabeli, dok se juniori  nalaze na čelu tabele. Ovo je ujedno i prilika da se pozovu građani sanske općine, a posebno omadina, da u što većem broju dođu na Gradski stadion i podrže mlađe kategorije Podgrmeča. Utakmica kadeta počinje u 10 sati, a dva sata kasnije snage će odmeriti u juniori ova dva kluba.

KOMENTARI