instant fap

Kadiću određen jednomjesečni pritvor

Kadiću određen jednomjesečni pritvor

Ernadu Kadiću, koji je osumnjičen za ubistvo Damira Dulića, određen je pritvor u trajanju od mjesec dana. Ova informacija nam je potvrđena iz Tužilaštva USK.

Prijedlog kantonalnog tužioca usvojio je Općinski sud u Sanskom Mostu pa će Kadić narednih mjesec dana provesti u pritvoru.

Odluka je obrazložena težinom počinjenog krivičnog djela, te opasnošću da osumnjičeni napusti prostor Bosne i Hercegovine. Podsjećamo Kadić je u proteklu nedjelju u ranim jutarnjim satima nožem zadao smrtonosne udarce Duliću, od kojih je ovaj podlegao u Univerzitetsko kliničkom centru Banjaluka, gdje je hitno prebačen.

Ubistvu je prethodla svađa, a potom i fizički sukob Kadića i Dulića, kojom prilikom je lakše u ruku povrijeđen i Ersid Skoko koji je s njima bio u društvu. Podsjećamo da je Kadić pobjegao s lica mjesta, da bi se nekoliko sati kasnije, u pratnji svog advokata predao pripadnicima policije.

Dženaza tragično stradalom Dulići biće klanjana sutra, dakle u srijedu 25. Januara u 12 sati poslije podne namaza ispred Hamzibegove džamije, a ukop će se obaviti na mezarju Greda.

KOMENTARI