instant fap
NaslovnicaUncategorized

Kadirić nastavlja čistku u SBB-u

Kadirić nastavlja čistku u SBB-u

Predsjednik OO SBB-a Sanski Most Nijaz Kadirić, pisanim aktom od 25.03., je obavijestio Predsjedavajućeg Općinskog vijeća Rajka Mrđu o novim okolnostima predstavljanja kluba vijećnika SBB-a u Općinskom vijeću.

Kadirić je decidno u svome obraćanju naveo da vijećnik Korlat Selvir u Općinskom vijeću više ne može nastupati u ime OO SBB-a Sanski Most. Naredna sjednica Općinskog vijeća će pokazati ko će zastupati SBB u Općinskom vijeću ukoliko se pokaže da je Kadirićeva obavijest obavezujuća.

Naš portal ja zatražio stav sekretara Općinskog vijeća dipl. pravnika Sabahudina Paunovića. „Klub vijećnika svih političkih partija je formiran na početku mandata. Tada su izabrani i predsjednici klubova vijećnika što je u skladu sa čl. 24. Poslovnika o radu vijeća. Gospodin Kadirić nam u svome aktu nije naveo ime novog kandidata za predsjednika kluba SBB-a, a i eventualna korekcija u rukovođenju klubom mora imati i podršku drugih vijećnika ove stranke. Mislim da je akt g. Kadirića u cjelini neozbiljan i mislim da je on sve ove činjenice sa dugogodišnjim iskustvom vijećnika a danas poslanika u Skupštini USK-a morao znati“, izjavio je Paunović za naš portal.

Postavlja se na kraju pitanje čemu uopće smjene pri samom kraju mandata ovog saziva vijeća ili je riječ o demonstraciji moći Kadirićevog kadriranja…

Vezano

Scan_Doc0221

KOMENTARI