instant fap

“Kafa sa Evropskom unijom” u Sanskom Mostu

“Kafa sa Evropskom unijom” u Sanskom Mostu

Inicijativa Ureda specijalnog redstavnika Evropske unije u BiH „Evropska unija pred tvojim vratima, 11. i 12. aprila posjetit će Sanski Most i dati prilikumladima i građanima iz ove općine da više saznaju o Evropskoj uniji, ali i da direktno razgovaraju sa predstavnicima EU o evropskoj perspektivi zemlje. „Evropska unija pred tvojim vratima“ obuhvatiće petnaest općina širom Bosne i Hercegovine, među kojima se nalazi i općina Sanski Most.

Tokom dvodnevne posjete svakoj od općina, planirano je održavanje debata u srednjim školama, kviz takmičenja, takmičenja talenata, koncerata i pozorišnih predstava. Tim povodom, Javna ustanova „Kult media“, kao partner u realizaciji ovog projekta za općinu Sanski Most, uputila je poziv sanskim osnovcima i srednjoškolcima da se prijave na talent šou koji će se održati u okviru pomenute kampanje. Audicija za mlade pjevače, svirače, recitatore i glumce održaće se u nedjelju 6. aprila s početkom u 14 sati u Staroj gradskoj vijećnici na Trgu ljiljana.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na broj telefona 061/ 197-487, ili neposredno pred početak audicije. Ovo je svakako prilika da mladi iz Sanskog Mosta kroz pjesmu, svirku, ples i glumu pokažu svoje talente, a čitav događaj ima za cilj na jednom mjestu okupiti mlade ljude, kako bi se kroz zabavno-edukativne forme upoznali sa Evropskom unijom. Glavna priredba biće održana u istom prostoru, u subotu 12. aprila sa početkom u 14 sati, kada će se pored edukativnog dijela, kviza i talent šoua, održati muzički koncert i biti prikazana pozorišna predstava za djecu.

Petnaest općina širom Bosne i Hercegovine, udružit će se sa Uredom specijalnog predstavnika Evropske unije s ciljem informisanja građana o evropskoj perspektivi zemlje. “Evropska unija pred tvojim vratima” je informativna kampanja koja će biti provedena tokom prve polovine ove godine, čiji je cilj jačanje svijesti o mogućnostima i izazovima pristupanja Evropskoj uniji, te isticanje vrijednosti koje dijele Bosna i Hercegovina i Evropska unija. Općine će biti domaćini debata u srednjim školama, kviz takmičenja, takmičenja talenata, koncerata i pozorišnih predstava. Poseban dio projekta činit će “Kafa sa Evropskom unijom”, tokom koje će građani imati priliku razgovarati sa zvaničnicima Evropske unije, među kojima su ambasadori država članica i predstavnici lokalnih vlasti. U ovu kampanju uključena je i općina Sanski Most u kojoj će pomenuti program biti održan 11. i 12. aprila.

KOMENTARI