Kafa u Sanskom Mostu

HomeUncategorized

Kafa u Sanskom Mostu

Šta nas bolje razbudi: kafa ili vježbanje?

Ako je kafa zadovoljstvo, onda su kafići scene za uživanje u društvu. Veliki broj kafića u Sanskom Mostu glavna je tema  portala inmedia koji sprema reportažu ‘moj kafić’, koji će obuhvatiti sve kafiće u našem gradu  i omiljena mjesta na kojima uživamo u ispijanju jutarnje kafe.

Kafa, taj čarobni vrući napitak, u posljednje je vrijeme postao vruća tema u zdravstvenim krugovima. Iako postoje mnoge studije koje ističu ulogu kafe u sprečavanju brojnih bolesti, od Parkinsonove do raka dojke, jedna od najvažnijih karakteristika kafe je njezino djelovanje na metabolizam šećera u krvi.

Sklapajući nova prijateljstva uvijek dolazimo u priliku da na nekom novom mjestu ispijamo naš omiljeni napitak, da nas pitaju koji nam je omiljeni kafić?, ako nemate odgovor na ovo pitanje, vjerojatno će vas sa čuđenjem pozvati na jednu kaficu u obližnju terastu poznatih sanskih kafića.

Svaki kafić u Sanskom Mostu ima posjetioce koji se identifikuju sa mjestom u kojem provode svoje slobodno vrijeme u društvu prijatelja, na taj način vezujući ljude i održavajući prijateljstva.

Britanski naučnici tvrde da se prvim srkom kafe aroma šalje u nos sa zadnje strane, iznutra, tako da se aktivira poseban receptor mirisa u mozgu.

Nijedna druga aroma, osim kafe, ne stimuliše ga toliko pozitivno, pa nam se zbog toga uvek čini da dobro miriše čak i najneukusnija kafa.

Kada god želimo da započnemo ili završimo razgovor sa nekim od poznanika, prijatelja ili rodbine uvijek se razgovor svede ili pak počne ovisno o situaciji sa jednom upitnom rečenicom KAD ĆEMO NA KAFU? ako već ista nije ranije servirana. Skoro niti jedno druženje ne prođe bez ovoga napitka, on dođe kao nešto neophodno, nešto bez čega se ne moze. 

Kakva god bila da bila kafa je nešto što nas spaja, kafa nas okuplja i kafa nas veže, uz kafu se jadamo, uz kafu slavimo sa kafom se budimo, sklapamo poslove ali ono najvažnije kafa nam je uvijek spona da pozovemo nekoga sebi, da odemo nekome …to je ona tanka nit sto veže sve nas…

 

COMMENTS

WORDPRESS: 1
DISQUS: