instant fap

Kafić u kome plaćate provedeno vrijeme

Kafić u kome plaćate provedeno vrijeme

U Londonu je počeo da radi prvi kafić u kome je sve besplatno, osim vremena koje tamo gosti provedu, a minut košta tri penija.

Riječ je zapravo o ruskom lancu kafića “Ziferblat” koji je sad dobio svoj prvi objekat u Britaniji.

Naziv kafića je kovanica iz ruskog i njemačkog jezika i označava brojčanik sata.

Ideja je u tome da gosti kafića uzmu budilnik sa ormara kad uđu u kafić i podese vrijeme, a alarm će da se oglasi po njegovom isteku.

Ne postoji minimalno vrijeme koje gosti mogu da provedu u kafiću.

Gostima su na raspolaganju kafa, razni napici, biskviti, voće, povrće, surfovanje po internetu, pa čak i to da sami u kuhinji pripreme hranu ili skuvaju kafu.

Gosti mogu da odsviraju i po neku notu na klaviru, prenosi “Gardijan”, a sat vremena sve onoga što kafić nudi košta funtu i 80 penija.

Vlasnik “Ziferblata” Ivan Mitin otvorio je 10 kafea u Rusiji u protekle dvije godine i sada želi da širom svijeta primijeni svoju ideju.

“Ljudi u Londonu su mnogo više spremni za ovakav koncept koji su odmah shvatili”, kaže Mitin i podsjeća da je u njegovim kafićima moguće da se gosti opuste tako što će da operu sudove.

Ostaje da se vidi da li će da se “primi” ideja da li je poželjno da uz vas stoji sat dok pijete kafu i opominje vas kad vreme istekne – za neke je to možda opuštanje, a za druge stres.

 

KOMENTARI