Kahva, kava, kafica

HomeUncategorized

Kahva, kava, kafica

In Caffe vas vodi na koncert Dine Merlina: Učestvuj u nagradnoj igri!

„Idemo na kafu“, rečenica je kojom se učvršćuju prijateljstva, čuvaju ljubavni i razvijaju poslovni odnosi.

Kafa, topli napitak koji je jednako poželjan u svim vremenskim uvjetima i u svako doba dana, poznata je u svakom kutku svijeta na drugačiji način. Talijani je piju „s nogu“ stojeći uz šank i bez rasipanja dragocjenog vremena. Turci je piju polako, natenane, uživajući u mirisu i okusu koji dopire iz njihove šoljice.

U Bosni se pije i turska i domaća, i razgovoruša i sikteruša, i nes i makijato i espreso, kratka, dupla ili produžena.

U Sanskom Mostu skoro pa svaki kafić nudi drugačiju kafu – za svakog gosta baš po njegovoj mjeri i ukusu.

Danas smo navratili u jedan novi, a ipak stari caffe bar, „na kafu“. Smješten u samom centru grada, skriven od nepristojnih pogleda, a ipak je dovoljno dostupan znatiželjnima.

Ugodna atmosfera, muzika koja je glasna baš koliko treba i neutralna toliko da istog trenutka zaboravite koju ste pjesmu maločas čuli. Ono što ovo mjesto izdvaja od drugih jeste novina u našem gradu – stolovi za samce. Naime, pored porodičnog kutka gdje se ugodno može smjestiti cijela porodica, kao i dijela za poslovne razgovore koji ima dovoljno svjetla i pogled na gradsko zelenilo kad poželite odmoriti dušu očima, središnji dio bara predviđen je za stolove s jednom stolicom.

Muževi koji čekaju da im supruge završe s shoppingom, mislioci koji žele popiti omiljenu kafu na miru, introverti koji su poželjeli malo tuđeg prisustva na razumnoj udaljenosti i svi drugi, sada imaju svoje posebno mjestašce. Jedan korak bliže smo savremenom svijetu gdje je pauza za kafu normalna, a stolovi „za jedno“ uobičajen prizor.

Pogled na ljepoticu Zdenu i obližnji park, donijet će dašak vedrog raspoloženja i sunca u svaki tmurni dan. Napravite pauzu, popijte svoju omiljenu kafu. Mjesto i vrijeme – Vi birate. Vaša Inmedia.ba

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0