instant fap

Kako će izgledati Liga prvaka od 2018. godine?

Kako će izgledati Liga prvaka od 2018. godine?

Od 2018. mogli bismo mogli vidjeti novi format Lige prvaka koji još nije definitivno usaglašen, ali će se o njemu raspravljati u Nyonu u decembru ove godine.

Jedna od ideja onih najbogatijih jeste mogla bi se najlakše opisati u rečenici “da oni igraju između sebe, a da ostalima pripadnu samo mrvice”. Najmoćniji klubovi van Engleske gledaju sa zavišću ka Premiershipu gdje je, primjera radi Aston Villa koja je ispala iz društva najboljih zaradila više od Real Madrida koji je prvak Evrope.

Upravo zbog Engleza je nerealno očekivati da se napravi zatvorena liga od 32 tima podijeljenih u dva ranga takmičenja, jer se Englezi ne žele odreći bogatih prihoda, ali će pristati na promjenu sistema takmičenja kojeg zagovaraju Juventus i Real Madrid koji žele više novca od Lige prvaka.

Oni smatraju da gledanost opada iz godine u godinu zbog neravnopravnih duela, te se zalažu da se mečevi igraju i vikendom što garantuje više gledatelja u Aziji i Americi. Osnovna ideja je da oni najveći klubovi imaju zagarantovano mjesto, te se ne bi desilo da gradski rivali Manchester United i City, te Inter i Milan ostanu bez Lige prvaka.

Zagovara se, također, da one najbolje lige daju najviše učesnika.

KOMENTARI