instant fap

Kako će izgledati prva biblioteka bez knjiga

Kako će izgledati prva biblioteka bez knjiga

Otvaranje prve javne biblioteke bez knjiga je zakazano za jesen ove godine u San Antoniu, u Teksasu, a dizajnirao ju je Nelson Wolff koji, inspirisan biografijom osnivača Applea Steva Jobsa.

Wolf, mjesni sudac, rekao je kako ovo nije zamjena za bibiliotečki sistem, već kako je to poboljšanje.

Plan je da se u 4989 kvadratnih metara smjesti elegantan, moderan protstor u kojem će cirkulisati oko 100 čitatelja, imaće 50 čitalačkih mjesta za djecu, 50 kompjutera, 25 laptopa i 25 tableta.

Posjetitelji će imati priliku da uzmu knjigu na bilo kojem od uređaja u biblioteci, a mogu donositi i svoje e-čitače.

Biblioteka će također biti u partnerstvu sa opskrbljivačima e-knjiga, koji će omogućiti više od 10.000 naslova, a za toliko broj naslova za početak će biti potrebno 250.000 dolara.

“Osim što ćete biti u mogućnosti da čitate knjigu, dosta ćete naučiti i o samoj tehnologiji i imati pristup velikom broju informacija”, rekao je Wolf, dodajući da će se u biblioteci nalaziti i interaktivni prostor za djecu, a vremenom će joj biti dodati i ostali mediji, kao što su film i muzika.

“Ja sam strastveni čitatelj knjiga i imam kolekciju od hiljadu štampanih izdanja, ali svijet se mijenja, a ovo je najbolji i najučinkovitiji način da ga kao takvog prilagodimo našoj zajednici”, ističe Wolf .

KOMENTARI