instant fap

Kako do ugodnog i svježeg mirisa u vašem domu

Svježa atmosfera u kući ili stanu je jedna od onih neizrečenih estetskih pravila zbog koje još više volimo svoj dom. Miris koji posjeduje naš dom ima jači utjecaj na nas nego dekor.

Dakle, koji su to faktori koji utječu na miris našeg doma, na svježinu atmosfere? Što doprinosi neugodnim mirisima? Na stranici freshome.com donose nekoliko savjeta o tome kako da vaš dom uvijek miriše svježe.

Otkrijte izvor neugodnog mirisa

Postoje različiti izvori koji mogu pridonijeti neugodnom mirisu vašeg doma: kućni ljubimci, vlaga, plijesan, starost, hrana, svakodnevni režimi, loša cirkulacija zraka, dim, stari tepih i mnoštvo drugih. S obzirom da vjerojatno već neko vrijeme živite u tom prostoru, možda ste se naviknuli na miris, ali uvijek možete pitati nekoga od vaših prijatelja, susjeda…, da vam kažu kakav miris osjete kad dođu kod vas.

Jednom kad ste otkrili uzrok, odnosno izvor neugodnog mirisa, slijedite daljnje upute:

Pljesniv miris

Ako je vlaga i pljesniv miris uzrokovan zbog starosti kuće ili stana, razmislite o tome da nanesete svježu boju na zidove, da promijenite zidne tapete te renovirate drvene podove. Ako miris dolazi od starog namještaja, donosimo i savjete za taj problem. Pljesnive mirise u domu zbog starosti kuće ili stana je najteže ukloniti.

Kućni ljubimci

Ako imate kućnog ljubimca, neugodan miris možda dolazi iz njegovog jastuka za spavanje, možda se pomokrio po tepihu, a vi niste dobro očistili, a može biti i da je u pitanju miris životinje. Pokušajte redovito čistiti jastuke i ležajeve vaših kućnih ljubimaca, a ako imate tepih, čistite i njih. Za uklanjanje mirisa pomaže i dječji puder na tekstilnim površinama gdje borave kućni ljubimci.

Hrana i dnevni režimi

Vaši svakodnevni režimi i kuhanje mogu ostaviti neugodan miris u domu. To ne znači da morate promijeniti svoje navike po pitanju kuhanja, ali trebat će vam promjena rutine čišćenja kuhinje. Ako imate napu redovito je koristite i održavajte. Redovito se rješavajte smeća, pogotovo ako ste unutra bacili nešto što ima neugodan miris.

Loša cirkulacija zraka i dim cigarete

I jedno i drugo možete riješiti tako što ćete redovito otvarati prozore i puštati unutra svježi zrak. Što se tiče pušenja, najbolje bi bilo ne pušiti u domu. Imajte na umu da dim cigarete godinama ostaje u namještaju.

Ako želite uvijek imati svježinu u vašem domu bez neugodnih mirisa, morate imati na umu da je potrebno redovito i detaljno čišćenje te provjetravanje. Osjećat ćete se puno bolje u domu kojim se ne šire neugodni mirisi.

KOMENTARI