Kako je slavni glumac došao do tijela o kojem svi pričaju?

HomeMagazin

Kako je slavni glumac došao do tijela o kojem svi pričaju?

U jednom potezu: Riješite se mirisa bijelog luka s ruku i iz usta

Nakon što su se fotografije iz teretane pojavile na internetu, cijeli svijet raspričao se o nevjerovatnoj transformaciji 61-godišnjeg glumca i Oskarovca J.K. Simmonsa koji nikad nije izgledao bolje.

Štoviše, mnogi tvrde da su fotografije nevjerovatne, ali i da se vrlo vjerovatno radilo o Photoshopu.

Ali, jedina stvar koju mu trenutno možete zamjeriti jest tzv. “arm blaster”, standardna oprema koju vidimo na fotografiji i zbog koje mu tricepsi djeluju napumpanije, ali to je to.

Sve ostalo je čisti Simmons i nevjerovatan trud u koji je uložio više od dvije godine.

Mashable je porazgovarao s njegovim trenerom koji je i objavio fotografije, Aaronom Williamsonom, a stručnjak koji je pomogao mnogim holivudskim zvijezdama kao što su Zac Efron i Dwayne Johnson, objasnio je što je potrebno da biste došli do ovakvih mišića.

Za početak, tvrdi da su fotografije vjerne stvarnom stanju: “Nema Photoshopa. To je on. Počeo je trenirati sa mnom i još jednim trenerom. Smršao je za potrebe filma Whiplash i vratio se u formu, a onda je želio vidjeti koliko daleko to može dogurati”.

Tvrdi da je glumac “želio učiniti nešto cool s rukama”, a on mu je u tome pomogao sugerirajući mu da je za oblikovanje mišića najbolje da na njima radi iz različitih uglova, s manjima težinama i kraćim pauzama. Ponekad čak nema ni pauze između različitih vježbi kako bi u mišiće ušlo još više krvi zbog čega izgledaju veće.

jksimmons2_10062016_press

“Na kraju ipak sve ovisi o tome koliko je netko predan. Neki ljudi odrade vježbu, provjere telefon i onda tri ili četiri minute šetaju”, govori Williamson i dodaje da to nije bio slučaj s glumcem koji je u teretani provodio pet dana sedmično i odmarao preko vikenda.

“On je zvijer u vlastitoj kategoriji i to posebno zbog godina. Ali, što se predanosti tiče, usporedio bih ga sa Zacom Efronom ili Jamesom Brolinsom. Ako mu kažem da pojede tri badema, pojest će tri badema”, govori njegov trener i na kraju dodaje da jedina stvar o kojoj nema pojma jest priprema li se Simmons za film “Justice League” ili jednostavno želi biti u formi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0