instant fap

Kako nakon 40-e seks učiniti strastvenijim

Unatoč tome što žene s godinama postaju sve bolje na mnogim područjima, godine nekima mogu predstavljati problem kad je seks u pitanju.

I zato donosimo neke zablude o seksu nakon četrdesete i savjete kako da seks u tim godinama bude zabavniji, strastveniji i manje stresan.

Zabluda prva: Nema toliko tamne sobe u kojoj bi se skinula

Bez obzira na to koliko ste atraktivne bile u dvadesetima i tridesetima, godine su učinile svoje… Mnoge žene ne prestaju razmišljati o tome što će njihov partner reći na celulit i ostale nedostatke. Boje se da će ih njihov izgled odbiti.

No, oni koji su se uvjerili u to tvrde da kad se žena skine ispred muškarca, jedino što on vidi je – gola žena i jedino o čemu tada razmišlja je – seks. Kad muškarac vidi golu ženu, on se jednostavno uzbudi, piše na stranici galtime.com.

 
Savjet: Ako ste zadovoljne svojim izgledom, i on će biti.

Zabluda druga: Svjetlo, kamera, akcija…

Bobbi Palmer, savjetnica za veze i seks, u svojoj se karijeri susrela s mnogim ženama koje su nakon četrdesete imale problem sa seksualnom anksioznošću. Prvo što im je savjetovala je – lubrikant!

 
‘Mnogim ženama je neugodno kad moraju posegnuti za lubrikantom, a akcija samo što nije počela. Ali istina je da je muškarcima lubrikant zabavan’, tvrdi ona. I da, možda mnoge žene u četrdesetima više ne mogu prakticirati neke poze koje su mogle kad su bile mlađe, ali što onda?! S toliko godina žene imaju više iskustva i više toga na seksualnom repertoaru nego kad su bile u dvadesetima.

‘I vjerujte mi, muškarci su zabrinutiji od žena kad je izvedba u krevetu u pitanju. Muškarci se fokusiraju na krajnji rezultat, a žene na iskustvo. A tko od zrele žene ima više suosjećanja za muškarca koji ima problema s izvedbom’, dodaje Bobbi Palmer.

 
Savjet: Strpljenje i suosjećanje mogu biti najbolji afrodizijak. Ako ove kvalitete možete uvesti u svoj seksualni život, i partneru i vama će seks biti sve bolji. Čak i onda ako se usput dogodi i nekoliko propusta. Koristite dovoljno lubrikanta i imajte pozitivan stav.

Zabluda treća: On će čekati i čekati…

Budimo realni, ako nakon četrdesete želite muškarca u svom životu, bolje vam je da budete spremne na seks. Stariji muškarci su spremni čekati ako vam treba vremena, ali pod jednim uvjetom – žele biti sigurni da niste ‘hladna riba’.

Možete mu dati do znanja da ste strastvena osoba i da volite seks čak i onda ako istog trena ne skočite s njim u krevet. Muškarci jednostavno moraju znati da će biti seksa jer oni žele seks sa ženom koja im je privlačna. Ne smeta im čekanje, ali im nemojte davati lažnu nadu.

Savjet: Dajte mu do znanja da jedva čekate seks s njim čim vas osvoji.

‘Vaš celulit, bore i obješena koža na rukama muškarcima iznad četrdesete ne znače ništa. Važnije je vaše samopouzdanje, a nakon četrdesete znate puno više nego u dvadesetima. Poznajete svoje tijelo i znate što vam odgovara. Znate što vas uzbuđuje i znate izraziti svoju strast. A što se tiče učenja novih stvari, to je još uzbudljivije’, tvrdi savjetnica Palmer. 

KOMENTARI