instant fap

Kako od masne do zdrave kože na licu

Prije nego krenete spašavati vašu kožu, važno je da saznate razlog problemu, to može biti hormonalni poremećaj. Po prirodi koža ima tanak sloj masnoće koji štiti kožu od isušenja i kada se količina masnoće poveća mogu nastati problemi.

Ako imate problema s masnom kožom to ne znači da u potpunosti trebate ukloniti masnoću. Time možete previše isušiti kožu što opet može izazvati oštećenja na koži.

Morate znati i da masna koža na licu ima jedan plus – manje je vjerojatno da će bore brže nastajati nego kod normalne kože.

Važno je fokusirati se na to da PH kože ostane u zdravim granicama (PH=5.5). Evo nekoliko korisnih savjeta kako od masne do zdrave kože.

Koristite tonere za lice

S obzirom na to da je vaša koža lica masna potrebno je da koristite tonere za lice. Toneri za lice toniziraju kožu uklanjajući nečistoće koje se nakupe. Nanesite ih na kožu odmah nakon čišćenja lica kada je koža dovoljno hidratizirana.

Održavajte čistim kosu i tjeme

Zdrava koža lica uvelike ovisi i o čistoći tjemena te čistoći kose. Ako imate prhut morate se riješiti toga adekvatnim sredstvima. važno je da pripazite i koji šampon koristite. Ako vam je i kosa masna perite je redovito ali izbjegavajte koristiti jake šampone jer oni mogu poremetiti PH tjemena što ne ide u prilog zdravoj kosi.

Vježbajte kako bi poboljšali zdravlje

bez obzira koliko vam to čudno zvučalo – vježbanje itekako utječe i na zdravlje kože. Kao prvo – vježbanje poboljšava cirkulaciju što je važno za obnavljanje kožnih stanica. Drugo – kada se koža znoji vaše se pore čiste, a to utječe na normalizaciju PH.

Izbjegavajte prženu hranu, jedite više svježeg voća i povrća

Uravnotežena prehrana pozitivno utječe na zdravlje kože. Jedenje svježih namirnica, voća i povrća pogotovo, pomaže normalizaciji PH. Ako tu i tamo konzumirate prženu hranu ne bi trebalo biti problema, ali to ne bi trebalo biti učestalo. Najbolje bi bilo izbjegavati masnu i prženu hranu ako imate problema s masnom kožom, savjetuju na stranici ayushveda.com.