instant fap

Kako održavati unutrašnjost automobila u vrijeme pandemije

Kako održavati unutrašnjost automobila u vrijeme pandemije

S obzirom na alarmantno širenje COVID-19, mnoge zemlje su preduzele drastične mjere da bi se epidemija zaustavila. Za one koji i dalje moraju da koriste automobile da bi se odvezli do posla, evo nekih korisnih savjeta da ostanu zdravi.

Vlasti su svuda preporučile praktikovanje držanja fizičke distance u odnosu na druge, kao i ostanak kod kuće. Oni koji i dalje moraju da voze, treba da obrate dodatnu pažnju ovih dana na neke stvari, odgovarajuće dezinfikuju vozila, i praktikuju to bar svaki drugi dan, navodi portal AutoRepublika.

Automobili su pravo leglo bacila, o čemu svedoče brojne studije. Novi soj koronavirusa može da preživi danima na površinama poput kartona, plastike ili metala, tako da je duboko čišćenje površina koje dodirujete od ključnog značaja. To uključuje volan, ručke vrata i čep za gorivo, ručicu mjenjača, retrovizore, sjedišta i prekidače.

Ukoliko vas je ova masovna panična nabavka svega i svačega od strane sugrađana ostavila s ograničenim zalihama ubrusa i sredstava za dezinfekciju, uvijek možete iskoristiti stari dobri sapun i toplu vodu za većinu kabinskog prostora. Gledajte da primijenite pravilo od 20 sekundi, kao kod pranja ruku, kao i da se držite podalje od elektronike.

Za one koji koriste ubruse i dezinfekciona sredstva, savjet je da provjere da ona ne izazivaju blijeđenje površina koje se čiste. Ukoliko mogu da izazovu dotični efekat, onda treba da se koriste samo za plastiku, a sredstva na bazi alkohola za sve ostalo.

Nosite rukavice prilikom čišćenja i uvjerite se da prebrišete sve nakon nanošenja, jer hemikalije mogu da oštete enterijer ako su duže prisutne. Prije početka, isprobajte sredstvo na manje vidljivoj površini, da ne bi došlo do neželjene promjene boje i slično. Što se kože tiče, nanesite kondicioner nakon čišćenja, da bi se spriječilo njeno pucanje.

Prije i nakon dezinfekcije automobila, obavezno operite ruke. Zapravo, radite to redovno, kao što smo naveli, u trajanju od 20 sekundi, posjedovali automobil ili ne, piše portal AutoRepubika.

KOMENTARI