instant fap

Kako postići da stan izgleda otmjeno, a bez puno ulaganja

Uz malo truda i s manjim preinakama, i vaš stan može izgledati puno luksuznije. Evo kako.

Boja

Nekad je jedna od najtežih odluka odabir boje za zidove. Ako se odlučite za bijelu ili neku neutralnu nijansu, prostoriji ćete dati dozu sofisticiranosti. Dobar trik je i da unutrašnja vrata obojite u crno.

Jastuci

Jastuci su odličan ukras koji možete staviti na dvosjed, trosjed ili gdje god poželite… A što su veći, to bolje.

Zavjese

Umjesto da ih kupite u supermarketu, pronađite u specijaliziranim trgovinama one koje izgledaju skupocjeno, a za koje ipak nećete morati puno izdvojiti. Kad ste riješili pitanje odabira, važno je i postavljanje. Objesite ih što bliže stropu, što će dati dojam punoće, a ne odmah iznad prozora.

Standardna oprema

U većini novih stanova već su postavljene slavine, ladice i tuševi. Većinom su jeftini i tako izgledaju, no to ne znači da ih ne možete zamijeniti, te uz malo ulaganje postići da stan izgleda puno bolje.

Svjetla

Baš poput slavina i tuševa, i rasvjetna tijela koja građevinari stavljaju u nove stanove najčešće nemaju stila. Dizajnerski lusteri i lampe svakako će poboljšati stvar, no ne morate se nužno istrošiti. Pokušajte na buvljaku pronaći djela mladih dizajnera ili uščuvane starinske primjerke. Svaku sobu osvježite noćnom i podnom lampom.

Parket

Postoje različiti modeli parketa, od kojih su neki više, a neki manje luksuzni. Ako se odlučite za crno drvo, nećete pogriješiti jer ono prostoriji daje dojam raskoši.

Detalji

Zlato je često bilo sinonim za bogatstvo i raskoš, no u stanu može djelovati poprilično neukusno. Pogotovo kombinacija pozlaćenih okvira, lampi od mesinga i zlatnih kuglica. Srebro, krom i brušeni nikal oku su puno ugodniji i daju notu luksuza. Stoga zamijenite pozlaćeni okvir srebrnim, a lampu od mesinga lampom od brušenog nikla.

Namještaj

Nemojte štedjeti na namještaju jer jeftin namještaj na kraju može najskuplje koštati. Pratite sniženja i rasprodaje, a možda pokoji starinski primjerak uspijete naći i na buvljaku.

Urednost

I za kraj, ali ne manje važno. Ako želite da stan odiše otmjenošću, potrudite se dovesti ga u red. Redovito čistite prašinu i pospremajte, te će stan zablistati u punom sjaju, piše freshome.com.

KOMENTARI